4MZ3CHRX, RGB ohjain esim. LED nauhoille (vastaanotin). 12-24 V

PDFTulostaSähköposti
4MZ3CHRX. RGB ohjain LED nauhoille. Toimii yhdessä kauko-ohjaimen 4MX4CHTX kanssa. Käyttöjännite 12-24 Vdc. Virta max 10 A.
Hinta:
Myyntihinta: 24,60 €
Suoraan varastostamme
Kuvaus

Tuotekoodi: 4MZ3CHRX

RGB ohjain ja himmennin RGB tuotteille  (esim. RGB LED nauhalle). Tämä RGB ohjain (vastaaotin) on paritettavissa kauko-ohjaimen 4MZ1CHTX kanssa. Tukee kauko-ohjaimen ohjaamaa yötoimintoa. Voidaan parittaa neljän eri lähettimen (kauko-ohjain 4MZ4CHTX) kanssa. Toimintaperiaate PWM himmennin (pulssisihdehimmennin) ja soveltuu käytettäväksi kaikikilla vakiojännitteellä (CV) toimivilla tuotteilla.

 

TEKNISET TIEDOT

 • Käyttöjännite 12-24 V (tasajännite). Jännitesyöttö joko DC2,1 mm liitännällä tai ruuvattavalla riviliittimellä.
 • Maksimi lähtövirta 3 x 6 A eli yhteensä 18 A. Kolme erillistä 6 A lähtöä (RGB). Lähtöteho 12V = 3 x 2W, 24V = 3 x 144W.
 • RGB valojen ohjaus (punainen, sininen, vihreä).
 • Yhteisanodi (plus)
 • värin suora valinta värirenkaalta
 • 9 erillaista väriä vaihtavaa ohjelmaa
 • värivalojen himmennys
 • Yötoiminto. Yötoiminnossa valot himmennettään niin, että niiden maksimi lähtöteho on 0,4 W.
 • Muistitoiminto. Jos tältä vastaanottimilta sammutetaan sähköt, niin se muistaa viimeiset asetukset (valotaso, värilämpötila, väri jne) jotka on asetettu ennen sähköjen pois kytkentää ja valot syttyvät näihin asetuksiin sähköjen palautuessa.
 • Valojen ohjaus ja himmennys energiatehokkaalla PWM menetelmällä.
 • Vastaanottimeen voidaan kytkeä maksimissaan neljä eri ohjainta.
 • Mekaaninen koko: 85 x 45 x 22 mm (K x L x S)

 

TOIMINNOT

Tämä vastaaotin tukee lähettimen (kauko-ohjaimen) 4MZ4CHTX kaikkia toimintoja poislukien valkoisen valon ohjaus. Tämä vastaanotin vaatii 4MZ4CHTX kauko-ohjaimen toimiakseen. Lue tarkemmat toiminnot kauko-ohjaimen tuotekortista:

Tuotekortti: 4MZ4CHTX

 

VÄRIN VALINTA

Väri valitaan painamalla kauko-ohjaimen värirenkaasta siinä olevaa vastaavaa väriä.

 

OHJELMAN VALINTA

Väriohjelma valitaan painamalla kauko-ohjaimen nappia M  niin monta kertaa, kunnes haluttu ohjelma on asetettu. Valittavat ohjelmat ovat:

 1. Värin vaihto väristä toiseen (punainen, vihreä, sininen) himmentämällä menevä ja tuleva väri.
 2. Värin vaihto hyppäämällä väristä toiseen (punainen, vihreä, sininen, keltainen ja vaaleanpunainen)
 3. Eri värejä vilkkumalla vuoron perään.
 4. Punainen väri. Kirkastuu 0-100-0% ja sitten punainen vilkkuu kolme kertaa.
 5. Vihreä väri. Kirkastuu 0-100-0% ja sitten vihreä vilkkuu kolme kertaa.
 6. Sininen väri. Kirkastuu 0-100-0% ja sitten sininen vilkkuu kolme kertaa.
 7. Eri värejä vaihdellaan himmennyksen kautta ja vilkutetaan epäsäännöllisesti.
 8. Kuten edellinen, muta ei vilkutusta
 9. Valkoinen väri, ylös ja alas.

Useissa ohjelmissa joissa vahdellaan väriä (esim. ohjelma 1, 7 ja 8) on mukana myös valkoinen. Tämä vastaaotin 4MZ3CHRX ei tue valkoista.

 

OHJELMIEN NOPEUS

Voit nopeutaa ja hidastaa ohjelmia kauko-ohjaimen napeista S+ ja S-

 

HIMMENNYS

Valojen himmennys (valot himmenevät myös myös ohjelmien aikana) voidaan tehdä kauko-ohjaimen himmennysliusta.

 

 

LÄHETTIMEN (KAUKO-OHJAIN) JA VASTAANOTTIMEN (HIMMENNIN) PARITTAMINEN.

Paritus tehdään seuraavasti:

 • kytke sähköt vastaanottimeen.
 • paina 3 sekkunin sisällä lähetimen aluevalinnan ON nappia (1).  Valitsemasi alue on tulee olla se, johon haluat lähettimen parittaa.
 • kyseisen alueen valot vilkahtavat kolme kertaa ja paritus on suoritettu

Lähettin voidaan parittaa vastaanottimien kanssa rajato määrän.

Jos tarve on vain yhdelle alueelle, valitse mikä tahansa alue. Selvyyden vuoksi se voi olla alue 1. Parituksen jälkeen voit ohjata valoja miettimättä aluevalintaa suoraan master kytkimellä (MASTER on/off kauko-ohjaimen yläosassa).

 

Parituksen purku

 • kytke sähköt vastaanottimeen.
 • paina 3 sekkunin sisällä lähetimen aluevalinnan ON nappia (1).  Valitse sei alue, jonka haluat purkaa.
 • kyseisen alueen valot vilkahtavat kymmen kertaa ja paritus on spoistettu

 

YÖTOIIMINTO

Yötoiminnossa himmentimen lähtö asetetaan ohjaaman valoja maksimissaan 0,4 W teholla. Valot ovat siis hyvin himmeät ja ne voidaan jättää yöksi päälle.

Yötoiminnon asetus toimintaan.
Paina ja pidä pohjassa vähintään noin sekunnin ajan haluamasi alueen "0" nappia (off). Mikäli haluat ohjata kaikki lähettimen ohjaamat valot yötoimintoon, paina Maser "0" (master off). Jos käytössäsi on vain yksi alue, voit ohajta myös sitä tällä tavalla muistelemetta mille alueelle se on asetettu. Toiminto menee pois päältä esim. painamalla alue (tai Master) päälle ("1", ON).

 

MUISTITOIMINTA

Voit käyttää tätä ominaisuutta hyödyksesi esim silloin, kun haluat ohjata valot päälle ja pois yhdestä mekaanisesta kytkimestä esim. huoneen seinällä. Tämä helpottaa valojen käyttöä. Kaikki vastaanottimet tallettavat muistiinsa viimeiset asetukset. Tälläisiä asetuksia ovat mm. himmennystaso, värilämpötila, valittu väri tai RGB ohjelma. Perinteinen mekaaninen yksinkertainen tai radio-ohjaukseen perustuva etäkytkin voidaan kytkeä katkaisemaan 4MZ-sarjan vastaanottimien jännitesyöttö. Tällöin valojen käyttö on helppoa ja yksinkertaista ilman kauko-ohjaimien käyttöä. koska valot syttyvät ja sammuvat mekaanisesta kytkimestä ja asettamiisi arvoihin. Kauko-ohjaimia tarvitset siis vain silloin, kun haluat säätää valojen asetuksia.

 

 

ALUEIDEN MUODOSTAMINEN

Esimerkkikuva varsin monimutkaisien alueiden muodostamisesta. Aluemuodostuminen voi olla paljon yksinkertasempi tai paljon monimutkaisempi. Klikkamalla kuvaa se suurenee.

 

Alueet muodostetaan yllä olevassa kuvassa esitettyjen periaatteiden mukaisesti. Alueita voi olal 1-4 kpl. Alueet voidaan yksinkertaisesti muodostaa niin, että esim. alue 1 on olohuoneen epäsuora valo takaseinällä ja alue 2 on olohuoneen epäsuora valo etuseinällä, jossa on TV. Tällöin valoja voidaan säätää erikseen tai samaan aikaan samalla kauko-ohjaimella.

Yksi lähetin voidaan parittaa rajattomaan määrään vastaaottimia. Yhteen vastaanottimeen voidaan kuitenkin parittaa vain neljä eri lähetintä.

 

 

4MZ TUOTESARJAN MUUT TUOTTEET

 

 4MZ tuoteperheestä löytyy ohjaukset yksiväriselle LED nauhalle, värilämpötilaltaan säädettävälle LED nauhalle, RGB nauhalle ja jopa RGB+W nauhalle. Klikkamalla kuvaa se suurenee.

 

 

 

RGB+W NAUHAN HYVÄ JA TOIMIVA OHJAUS

RGB+W ohjaimissa on yleinen ongelma, että niillä voidaan ohjata vuoron perään joko valkoista tai RGB valoa, mutta niitä ei voida ohjata yhtäaikaa. Usein monissa tilanteissa on vaatimus, jossa valkoiseen valoon halutaan esim. sisutusteknisien syiden takia sekoittaa väriä. 4MZ-tuotesarjasta löytyy tähänkin ratkaisu, joka selviää alla olevasta esimerkkikuvasta.

 

 4MZ-sarjan lähettimillä ja vastaanottimilla tehty ohjaus, jossa voidaan erillisesti ohjata valkoista ja värillistä LED nauhaa. Klikkamalla kuvaa se suurenee.

 

 

 

 

 

 

 

 

TUOTERYHMÄT

VERKKOMAKSUT

svm_2016.jpg