Ohjeet ovat pdf-formaatissa. Lukeaksesi ohjeita tarvitset pdf -dokumenttien lukuohjelman.

 

YLEISOHJE KAIKKIEN UPPO- JA PINTA-ASENNETTAVIEN LED VALOJEN ASENNUKSEEN.

Tämä ohje on yleisohje, joka sisältää yleiset asennusohjeet ja varoitukset LED valojen sähköiseen asennukseen. Jos et löydä muuta ohjetta vakiovorralla (CC) ohjattavan tuotteen asennukseen, käytä tätä ohjetta. Tiedot valojen mekaaniseen asennukseen löydät esim. tuote kohtaisista tuotekorteista (valikko TUOTERYHMÄT).

 

Ladattava käyttöohjeLED-YLEIS.pdf

 

Mekaaniset asennustiedot (mm. asennusreiän koko, turvaetäisyydet) löytyvät parhaiten siis verkkokaupastamme kyseisen tuotteen tuotekortista (valikko tuoteryhmät). Tuotekohtaisia pdf-formaatissa olevia ohjeita emme juuri enään tuota, vaan tiedot löytyvät parhaiten tuotteiden tuotekorteista. Teemme kuitenkin yleisohjeita eri tuoteryhmien tuotteiden asennukseen. Joitakin asennusohjeita ja -vinkkejä löytyy myös artikeleistamme (oikealla oleva valikko oppaat ja tiedot).


YLEISOHJEET LED VALOJEN KYTKENNÖSITÄ (tähti ja sarja)


Tätä ohjetta voidaan käyttää kaikki vakiovorralla ohjattaviin sarjaan kytkettäviin LED valoihin (uppo- ja pinta-asennettavat). Nämä ohjeet eivät käy jännitteellä (CV) ohjattaviin rinnan kytkettäviin LED valoihin (kuten LED nauhat).

 

LED OHJAIMET 230 Vac

LED OHJAIMET ALLE 50 V

 

DALI -OHJAUSJÄRJESTELMÄT JA KOMPONENTIT

Mean Well LCM-40DA DALI-yhteensopiva LED ohjain.

 


LIIKETTUNNISTIMEN (
PIR, XP24700PIR106) KYTKENTÄ XPLENDED SARJAN OHJAIMIIN


Liiketunnistimellinen järjestelmä koostuu PIR anturista (liiketunnistin) ja ohjaimesta. PIR anturi kytketään suoraan ohjaimeen. Ohjain on 700 mA:n LED ohjain, jonka ohjausvirta on 700 mA ja ohjausteho 3...18 W. Liiketunnistimella voidaan ohjata myös suurempaa määrää valoja, tai toisen tyyppisiä LED valoja (esimerkiksi LED nauhoja). Tällöin ohjain XP24700PIR106 kytketään ohjaamaan ohjausrelettä, joka laittaa nämä muut valot päälle. Tällöin LED valoja ei enää voida kytkeä suoraan XP24700PIR106 ohjaimeen, vaan ne tulee kytkeä toiseen ohjaimeen, jota ohjataan tällä ohjausreleellä.

 

 

KOSKETUS / HIPAISUKYTKIMEN (TOUCH, XPT1-TS) KYTKENTÄ XPLENDED SARJAN OHJAIMII


Kosketustoiminnallinen (on/off) järjestelmä koostuu metallikappaleesta ja ohjaimesta. Metallikappale, johon kosketetaan, kytketään suoraan tähän ohjaimeen. Ohjain XPT1-TS ei ole LED ohjain, joten kytkettäessä kosketustoimintoa XPT1-TS ohjaimella,  tarvitaan LED valoja varten erillinen ohjain. XP-TS:n läpi voi johtaa maksimissan 700 mA:nvirran. T1-TS kosketusohjaimella voidaan ohjata myös suurempaa määrää valoja, tai toisen tyyppisiä LED valoja (esimerkiksi LED nauhoja). Tällöin ohjain XPT1-TS kytketään ohjaamaan ohjausrelettä, joka laittaa nämä muut valot päälle. Tällöin LED valoja ei enää voida kytkeä suoraan XPT1-TS ohjaimeen, vaan ne tulee kytkeä toiseen ohjaimeen, jota ohjataan tällä ohjausreleellä.

 

 

 

 

LÄHESTYMISANTURIN (IR, XP24700IR106) KYTKENTÄ XPLENDED SARJAN OHJAIMIIN


Lähestymisanturillinen (IR) järjestelmä koostuu PR anturista (lähestymisanturi) ja ohjaimesta. IR anturi kytketään suoraan ohjaimeen. Ohjain on 700 mA:n LED ohjain, jonka ohjausvirta on 700 mA ja ohjausteho 3...18 W. Liiketunnistimella voidaan ohjata myös suurempaa määrää valoja, tai toisen tyyppisiä LED valoja (esimerkiksi LED nauhoja). Tällöin ohjain XP24700IR106 kytketään ohjaamaan ohjausrelettä, joka laittaa nämä muut valot päälle. Tällöin LED valoja ei enää voida kytkeä suoraan XP24700IR106 ohjaimeen, vaan ne tulee kytkeä toiseen ohjaimeen, jota ohjataan tällä ohjausreleellä.

 

 

ALUMIINISET LED LISTAT

 

LED VALONAUHAT, AVOIN RAKENNE

 

LED VALONAUHAT, VESITIIVIS RAKENNE (IP67 / IP68, SILIKONI TAI PVC)

 

PARYLEENIPINNOITUKSEN (IP66) EDUT JA PARYLEENIPINNOITTEISEN LED-NAUHAN KÄYTTÖ

 

LISÄOHJEET LED VALONAUHOJEN KYTKENNÄSTÄ JA ASENTAMISESTA

 

HIMMENTIMEN DIMN JA DIMIR ASENNUS

 

LED VALOHEITTIMEIN TEKNISET TIEDOT. VALMISTAJAN OMALLA OHJAIMELLA. TOIMITAMME VALOJA MYÖS MEAN WELLIN OHJAIMELLA JA BRIDGELUXIN LED:ILLÄ, JOLLOIN VALOTEHO ON PAREMPI.

 

 

 

JÄNNITELÄHTEET

 

VALONHEITTIMET JA ULKOVALOT

 • LF sarjan valonheittimet
 • P2 sarjan valonheittimet
 • G1 sarjan ulkovalo
 • G2 sarjan ulkovalo
 • G3 sarjan ulkovalo
 • G4 sarjan ulkovalo
 • G5 sarjan ulkovalo
 • G6 sarjan ulkovalo
 • G7 sarjan ulkovalo
 • G8 sarjan ulkovalo
 • G9 sarjan ulkovalo
 • Seinävalo WL

 

RGB OHJAIMET, HIMMENTIMET JA PULSSISUHDEOHJAIMET  (PWM)

 

TYÖVALOT AJONEUVOIHIN (10-30 Vdc)

 

 

 

VANHAT MYYNNISTÄ POISTUNEET TUOTTEET

 

 

 

 

 

Limic Oy,  jonka verkkokauppa valokas.fi on, on vuonna 1966 perustettu osakeyhtiö. Meillä on pitkä kokemus LED-valoista ja olemme alan pineereja. Tutkimme (ja teimme ensimmäiset prototyypit) LED valojen käyttöä valaistukseen jo 1990-luvun loppupuolella, mutta silloin LED komponentti ei ollut vielä riittävän tehokas käytettäväksi yleisvalaistukseen. Kun 2000-luvulla markkinoille tuotiin uudet tehokkaat niinsanotut teho LED:it, niin tämä ongelma oli ratkaistu. Vuonna 2004 Limic Oy teki ensimmäisen prototyypin yleisvaloksi soveltuvasta LED valosta, ja se tuotiin markkinoille vuonna 2005. Alusta saakka olemme panostaneet tuotteiden laatuun ja mm. värilämpötilaan. Ensimmäinen asuinhuoneistoon tarkoitettu  LED valomme oli jo lämmin valkoinen, koska totesimme jo silloin 2005, ettei kylmän valkoinen sovellu värilämpötilan kylmyytensä tähden lainkaan asuinhuoneistoiden yleisvalaistukseen. Muutaman vuoden jälkeen toimme markkinoille uuden oman tuotteen, jossa värilämpötila oli puhtaan valkoinen (neutral white), todennäköisesti ensimmäisenä Suomessa. Tämä on esimerkki jatkuvasta tutkimuksestamme ja tuotekehityksestämme.

Yrityksellämme on siis todella pitkät perinteet LED valoalalla, ja olemme olleet alan alan kehityksen kärjessä aina sen alkutaipaleelta lähtien. Vuosien saatossa saatu kokemus niin omista kuin maahantuomistamme LED valoista on täysin käytettävissä ammattitaitoisen henkilökuntamme kautta. Voit luottaa siihen, että tiedämme mitä myymme, ja mitä keromme. Alan johtavana pioneerina tunnemme LED valoalan todella hyvin.

Testaamme ja mittaamme kaikki myymmämme tuotteet huolellisesti. Mittauksiin kuuluu mm. tuotteiden valomäärät sekä niiden kuluttama sähköteho ja tuotteiden lämpötilat eri kohdissa. Vaikka käytämme LED-komponetteina pelkästään kalliimpia laatukomponentteja, mittaamme silti tuotteistamme mm.  valomäärän, värilämpötilan, hallitsevan aallonpituuden ja ärsykepuhtauden. Useista tuotteista mitaammet myös mm. valon spektrin mittauslaboratoriossamme. Mittaamme myös värintostoaindeksin, mutta tarkkaa lukemaa emme ilmoita, koska värintoistoindeksiin (CRI) liittyy suuri problematiikka ja sen tarkkaa arvoa on turha vertailla. Joissakin asioissa (kuten vaatimustenmukaisuus) joudumme kuitenkin luottamaan valmistajan vakuutukseen (Declaramation of conformity), koska tämä on käytäntö EU alueella. Tutkimme kuitenkin nämäkin tuotteet mahdollisimman hyvin resurssiemme puitteissa (tutkimme mm. rakenteen ja mittaamme eristysvastuksen ja läpilyöntijännitteen jne), mutta emme voi teetää resurssien takia erillisiä vaatimustenmukaisuustestejä riippumattomissa hyväksyntälaboratorioissa (mm. EMC testit, jotka valmistaja on jo teettänyt).

 

TUOTERYHMÄT

VERKKOMAKSUT

svm_AA.jpg