Käyttöohjeet ja vinkit

LED nauhan asennus aluminiseen profiiliin

Tämä ohje kertoo, kuinka helppoa on LED nauhan asennus asennusprofiiliin, jota myös asennuslistaksi kutsutaan. Alumiinista profiilia (asennuslistaa) ei tarvita tuotteillamme nauhojen jäähdytykseen, koska laatutuotteet eivät lämpene liikoja. Alumiinisen asennuslistan idea onkin esteettinen, se piilottaa nauhan piiloon ja rikkoo nauhan valokuvioita diffusorillaan. 

LED nauhan asennus aluminiseen profiiliin

Avointen LED nauhojen (IP20) katkaisu, liittäminen ja välijohdot.

Liittimen käyttö LED nauhoissa on helppoa mutta hieman tarkkuutta vaativaa. Juottaminen on taas pitkällä aikavälillä varmin liitosmenetelmä, mutta vaatii enemmän työkaluja ja osaamista.

Avointen LED nauhojen (IP20) katkaisu, liittäminen ja välijohdot

Vesitiiviiden LED nauhojen (IP68) katkaisu, liittäminen ja välijohdot.

Vesitiiviitä LED nauhoja ovat esim. paryleenipinnoitettu LED nauha (IP67) ja täysin ympäriinsä silikoniin valettu LED nauha (IP68). Tunnistat nämä LED nauhamme pakkausmerkintöjen lisäksi siitä, että niissä on valmiina vesitiivis liitosjohto vesitiiviillä liittimellä. Nauhat toimittetaan 500 cm kelassa ja nauhan kummassakin päässä on vesitiivis liitosjohto (vähintään 150 cm pitkä). Joskus tämä 500 cm nauhakela on liian pitkä ja sitä joudutaan lyhentämään. Keromme tässä, kuinka se tehdään vesitiiveys säilyttäen.

Vesitiiviiden LED nauhojen (IP68) katkaisu, liittäminen ja välijohdot

LED paneeleiden asennus

LED paneelit voidaan asentaa uppo- tai pinta-asennuksena. Muita vaihtoehtoja ovat mm. asennus valaisinkiskoon asennusraudan avulla, asennus roikkumaan katosta ripustusvaijereiden avulla tai asennus suoraan akustiikkalevyn tilalle. Asennustapaan vaikuttaa asennuspisteen paikka ja materiaalit LED paneelin rakenteen lisäksi.

LED paneeleiden asennus