Roiskevesisuojattu COB nauha. 2,5 m. 4000K. 1500lm/m. 15 W/m. CRI>90. 24V.

TUOTEKOODI: FF480COBT24250CM

54,00 43,55 

Toimitusaika tälle tuotteelle on noin 1 työpäivä. Jos tuote on loppu varastostamme on toimitusaika useita viikkoja (noin 6 viikkoa).

Vain 1 varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Kuvaus

Roiskevesisuojattu COB nauha jota voit käyttää lähes jokaiseen valaistustarpeeseesi sisätiloissa. Nauhassa on täysin uuden tyyppinen rakenne: COB LED. Nauhan valo ei ole lainkaan pistemäinen vaan yhtenäinen viiva, joten sitä voi käyttää sellaisenaan suorassakin valaistuksessa. On valaisutarpeesi epäsuora tai suora valaistus, saat tällä nauhalla aivan varmasti riittävän valomäärän. Tämä nauha soveltuu erittäin hyvin työtasojen (mm. keittiön välitilan työtasot) valaistukseen. Lisäksi tämä nauha sovltuu hyvin myös huonetilojen suoran ja epäsuoran valaistuksen tekoon, koska sen valomäärä on riittävä.  Nauhasta riittää valoa noin kolmen 100W hehkulampun verran!

LED nauha kiinnitetään teippaamalla (aito 3M:n luja teippi) alustaan. Tämä nauha ei tarvitse alumiinista asennusprofiilia jäähdytykseen vaan se voidaan kiinnittää suoraan myös huokoisille pinnoille kuten puupinnalle. Huomioi kiinnityksessä pinnan puhtaus, rasvattomuus ja sileys teipin liiman pysymisen kannalta.

Roiskevesisuojattu COB nauha, rakenne

Roiskevesisuojattu  COB nauhan rakenne on ns. puolisuljettu eli sen pinta on suojattu kosteutta vastaan. Sen kotelointiluokka kosteutta vastaan on IP44 / IP54. Kaikki vastaavalla rakenteella markkinoilla myytävät LED valonauhat ovat vain tälläisiä puolisuljettuja, vaikka niitä myydäänkin vesitiiviinä (esim. IP67). Valikoimassamme on myös oikeasti vesitiiviitä LED nauhoja, käytä niitä mm. ulkoasennuksissa. Nämä puolisuljetut LED valonauhat soveltuvat asennettavaksi sisätiloissa paikkoihin, joissa niihin silloin tällöin kohdistuu kosteutta esim. kondenssin takia. Erittäin hyvä valinta pesuhuoneen epäsuoraan valaistukseen.

Tämän LED-nauhan tarve huonetilan valaistukseen:

 • epäsuorassa valaistuksessa tarvitset tätä LED nauhaa noin 50 cm jokaista huoneen neliötä kohden
 • suorassa valaistuksessa tarvitset tätä LED nauhaa noin 30 cm jokaista huoneen neliötä kohden

TEKNISET TIEDOT

 • Käyttöjännite = 24 Vdc (max 24,7 Vdc)
 • Sähköteho / metri = 15 W/m
 • Valomäärä / metri = 1500 lm
 • Värilämpötila CT = 4000-4500 K, keskimäärin n. 4200 K.
 • Värintoistoindeksi CRI (referenssit R1-R8) Ra>90 (mitattu Ra=92)
 • Elinaikaodote (perustuen LM80 standardiin, 80% valosta jäljellä) 75000 tuntia
 • LED komponenttien lukumäärä / 5m kela, COB LED
 • LED komponentin koko (tyyppi) COB
 • Käyttölämpötila -35…60 astetta
 • Asennuslämpötila 0…35 astetta
 • IP luokka: IP20
 • Liitosjohdon pituus 150 cm, avon parikaapeli
 • Nauhan pituus 250 cm
 • Katkaisuväli 5 cm
 • LED nauhan leveys 10 mm
 • Korkeus 1,9 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm)
 • Pintalämpötila huoneenlämmössä (max) 45 astetta
 • Hyväksynnät: CE, RoHS

COB LED-nauhan asennus ja liitosjohto

LED valonauhan kummassakin päässä on 150 cm liitosjohto valmiina. Kun katkot nauhaa esim. saksilla useammaksi pätkäksi kuin kaksi, tarvitset liitosjohtoja lisää. Valikoimassamme on toki valmiita liittimellisiä liitos- ja välijohtoja sekä liitosjohtoa jopa metritavarana, jolloin voit myös juottaa liitos- ja välijohtoja LED nauhaan. LED nauhapätkiä voidaan myös liittää toisiinsa pidemmäksi nauhaksi juottamalla tai liittämällä niitä väliliittimellä yhteen. Juottaminen on aina parempi menetelmä, koska se on luotettavampi liitos kuin liittimellinen liitos. Katso ohjeestamme lisää: OPPAAT JA TIEDOT -> Kuinka teen ohjeita -> LED nauhan katkaisu ja liitos.

Kuinka asennan LED-nauhan LED-listaan

Lue ohjeet LED nauhan asennuksesta LED listaan sekä nauhan lyhentämisestä “kuinka teen” -ohjeestamme: LED-nauhan asennus listaan. 

Jännitelähteen eli muuntajan valinta COB LED-nauhaan

Lue erillinen ohjeemme, kuinka valitset jännitelähteen LED valonauhalle: Kuinka valitsen jännitelähteeen tai muuntajan LED-nauhalle?

COB nauhan himmentäminen

Tämä LED-nauha on himmennettävä. LED nauhan himmennys vaatii erillisen PWM-tyyppisen himmentimen LED-nauhan ja jännitelähteen väliin. Muitakin ratkaisuja kuin PWM-tyyppinen himmennin jännitelähteen ja LED-nauhan väliin on tarjolla, mutta ne yleensä eivät ole lopputuloksellisesti niin hyviä ja LED-valon himmennysalue saattaa olla rajoitettu tai LED-valo vilkkua.  Siksi emme niitä suosi muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Nämä ovat kuitenkin ratkaisuja, joissa PWM himmennin on integroitu varsinaisen jännitelähteen sisään.

LUE OHJE LED-NAUHAN HIMMENTÄMISESTÄ:  LED-NAUHAN HIMMENTÄMINEN

Valon spektri ja valkoisen kromaattisuus eli värilämpötiloilla.

Lue ohje kuinka tulkitset tämän valon mittaustuloksia

Valon värilämpötila ei kerro valon tarkaa värin sävyä, koska valon standardi sallii että valon sävyssä on toleranssia. Valon tarkan sävyn saat CIE diagrammista ja muista mittaustuloksista. Valon spektri taas kertoo lähinnä kertoo valon laadusta, millaiselta tuntuu olla tilassa joka on valaistu kysiesellä valolla. Lisäksi se kertoo valon värintoistokyvystä.

Tuotteella on 2 vuoden takuu. Takuusta vastaa maahantuoja Limic Oy.

Tiedot perustuvat tuotekortin perstamisen tilanteeseen. Pienet muutokset mahdollisia johtuen mm. tuotteiden jatkuvasta kehityksestä.

Lisätiedot

Paino 0,18 kg
Mitat 0,21 × 0,21 × 0,02 m
Värintoistoindeksi

>95

Leveys (mm)

10

Pituus (mm)

5000

Kotelointiluokka

IP20 (Avoin)

LED nauhan teho

14.4 W/m

Käyttöjännite (volttia)

24

Värilämpötila

4000

Valon käyttökohde

Yleiskäyttöinen

Saatat myös pitää...