Kauko-ohjattava PWM himmennin avoimilla johdoilla. 12-24 V / 5A.

18,00 14,52 

Himmennin esim. nauhalle. Maksimi virta 5 A. Avoimilla johdoilla. Kauko-ohjaimella voidaan ohjata useita erihimmentimiä tai yhtä himmennintä voidaan ohjata max. kolmella kauko-ohjaimella.

Tuotetiedot

Tuotekoodi DIMWIRRF02
Lisätiedot Takuu 24 kk

3 varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Kuvaus

Pieni ja näppärä pulssisuhteella toimiva himmennin / ohjain tuotteille, jotka toimivat suoraan 12-24 V tasajännitteellä. Himmentimessä on tulossa ja lähdössä standardi DC 2,1 mm liitin, jolloin se voidaan kytkeä helposti suoraan sisäkäyttöön tarkoitettuihin jännitelähteisiin. Käytä tätä himmennintä esim. keittiön valoissa, ?tee-se-itse? valoissa, epäsuorassa valaistuksessa jne. Sopii todella hyvin ?tee se itse? asentajille. Himmennin asennetaan piiloon jännitelähteen ja LED nauhan väliin. Himmennystoimintoja ohjataan kauko-ohjaimella. Kauko-ohjaimessa on 6 tason himmennys pikavalinnoilla ja 64 portaan himmennys pulssisuhteella (pwm). Kauko-ohjaimessa pikavalintojen lisäksi on siis portaaton himmennys (64 tasoa). Kauko-ohjaimen kantoalue max 15 m (avoin tila). Toimii lupavapaalla 433,92 MHz:n taajudella

Ohjain muistaa viimeiseksi käytetyn himmennystason, vaikka syöttöjännite katkaistaan tai käytetään omaa on/off kytkintä. Himmennintä voidaan käyttää järjestelmissä, joissa on esim. erillinen mekaaninen katkaisija 230 Vac puolella jännitelähteelle. Soveltuu hyvin käytettäväksi esim. keittiön työtasojen valaistuksen kanssa. Normaalisti valot laitetaan päälle ja pois mekaanisesta perinteisestä kytkimestä. Tarvittaessa valot voidaan himmentää tällä kauko-ohjaimella. Liimaa kauko-ohjain vaikka keittiön kaapin seinän kaksipuolisella akrylliteipillä, niin se on aina löydettävissä.

TEKNISET TIEDOT:

Avoimet johdot (tulo ja lähtö)
Käyttöjännite: 5-24 V
Maksimi kuorma : 5 A (12 V hetkellinen piikki)
Toimintalämpötila -30…55 astetta
Kotelo IP54
Mekaaninen koko 35 x 12 x 4 mm (pituus x leveys x paksuus)
Paino: 60 g
Toimintataajuus 433,92 MHz (lupavapaa alue)
Toimintaetäisyys 15 m (avoin tila)

Himmennys portaattomasti BRIGHT + ja BRIGHT- kytkimistä.

Kuusi pikavalintaa himmennystasolle (10%, 20%, 40%, 60%, 80% ja 100%)

Valot päälle / päältä pois nappi (power on/off).

Kauko-ohjaimen päässä oleva sininen LED vilkkuu himmeästi aina kun kauko-ohjain lähettää. HUOM! kun paristo on viimeisillään, valo vilkkuu vaikka kauko-ohjain ei lähetä.

Poista kauko-ohjaimen pariston suojaliuska (valkoinen) ennen käyttöönottoa vetämällä se paristokotelosta ulos.

TOIMITUKSEEN KUULUU:

– Pulssisuhdehimmennin
– Kauko-ohjain paristoineen (CR2025). Paristo saattaa olla heikkotehoinen. Huomaa poistaa pariston suojaliuska ennen käyttöä.

Tuotekuvissa näkyvät LED nauhan pätkä ja mahdolliset liitimet eivät sisälly toimitukseen, vaan ne pitää tilata erikseen.

KAUKO-OHAJIMEN JA HIMMENTIMEN PARITUS

Kauko-ohjain ja PWM himmennin on paritettu keskenään jo tehtaalla. Tällöin ohjaimella ja himmentimellä on sama koodi ja ne toimivat vain keskenään. Joskus on tilanteita, joissa yhdellä kauko-ohjaimella pitää ohjata useita himmentimiä (yksi himmennin, monta himmennyspistettä tai yksi himmennyspiste, monta eri himmennintä). Yhteen himmentimeen voidaan parittaa maksimissaan kolme eri kauko-ohjainta, jolloin kaikki kyseist kauko-ohjaimet ohjaavat samaa himmennintä. Yksittäinen kauko-ohjain voidaan parittaa myös minkä tahansa himmentimen kanssa (rajaton määrä), kunhan kyseiseen himmentimeen ei ole paritettu enempää kuin kolme kauko-ohjainta.

Kauko-ohjaimen päässä oleva sininen LED vilkkuu himmeästi aina kun kauko-ohjain lähettää. HUOM!. Kun pariston jännite on sen eliniän lopussa liian alhainen (noin 3V tai alle), voi sininen LED silti vilkkua lähetyksen merkiksi vaikka paristojännite ei enää riitä varsinaiseen lähetykseen. Vaihda silloin paristo uuteen.

OHJAIMEN JA HIMMENTIMEN PARITUS

Kytke käyttöjännite himmentimeen tai himmentimin, jotka haluat parittaa pysyvästi kauko-ohjhaimeen.
Paina viiden sekunnin sisällä paina kauko-ohjaimen nappeja 100% ja 60% yhtäaikaa.
Paritus on tehty

Huomaa, että jos samaan aikaan kytket sähköt useaan himmentimeen, parittyvat nekin tähän kauko-ohjaimeen pysyvästi.

Käytä lisäkauko-ohjaimien paritusta vain, jos parituksen vapautustoimitoa ei voida käyttää.

HIMMENTIMEN VAPAUTUS PARITUKSESTA

Joskus on tilanteita, joissa yhdellä kauko-ohjaimella pitää pystyä ohjamaan useampaa himmennintä, mutta kauko-ohjainta ei haluta parittaa eri himmentimeen, varsinkin kun paritusta ei voi purkaa jälkikäteen. Tällön himmennin voidaan asettaa tilaan, jossa millä tahansa tämän tuotesarjan kauko-ohjaimella voidaan ohjata himmenintä.

Kytke käyttöjännite himmentimeen / himmentimiin, jotka halutaan vapauttaa.
Viiden sekunnin sisällä tästä paina nappeja ON/OFF ja BRIGHT+ yhtäaikaa. ON/OFF nappi on punainen.
Paritus on vapautettu ja himmennin tottelee mitä tahansa DIMWIRRF01:n ohjainta.

Parituksen vapautusta voidaan käyttää, jos esim. samassa tilassa on useita valoja omalla jännitesyötöllä ja niitä pitää pystyä himmentämään keskitetysti. Huomaa, että kaikki kauko-ohjaimen kantomatkan alueella olevat parituksesta vapautetut himmentimet tottelevat mitä tahansa tämän tuotesrjan( DIMWIRRF01 ja 02) kauko-ohjainta. Tälläinen tilanne on ongelmallinen, jos esim. viereisessä huoneessa on oma vastaava himmennin, jonka tulee toimia pelkästään itsenäisenä. Käytä sillon parituksen vapautuksen sijaan paritusta.

OHJAIMEN TOIMINTOJA

Himmennys portaattomasti + tai – kytkimistä painamalla.
Himmennyksen pikavalinta: 10%, 20%, 40%, 60% 80% ja 100% nappia painamalla.
Himmennyksen tasoja 64 kpl

Voidaan käyttää pelkkänä ahtaaseen tilaan asennettavana himmentimenä.

HUOM!

Älä oikosulje lähtöjä.
Jos tuote kuumenee voimakkaasti, vähennä kuormaa.
Kytke syöttö oikeinpäin
Kauko-ohjaimen päässä oleva sininen LED vilkkuu himmeästi aina kun kauko-ohjain lähettää.
Vaikka sininen merkkivalo vilkkuu lähetyksen merkiksi, paristo saattaa olla kuitenkin jo niin tyhjä ettei lähetin lähetä radioaaltoa. Vaihda paristo.

Tiedot perustuvat vuoden 2019 tilanteeseen. Tuotteen tekniset tiedot voivat muuttua jatkuvan tuotekehityksen takia.

Lisätiedot

Tässä välilehdessä olevat mitat ovat pakettimitat.

Paino 0.03 kg
Mitat 0.02 × 0.1 × 0.05 m
Käyttöjännite (volttia)

5-24

Himmenyksen säätötapa

Kauko-ohjaimella (langaton)

Ohjaustapa (CV / CC)

Vakiojännite (esim. PWM)

Kotelointiluokka

IP20 (Avoin)