LED-nauha 4000K IP68 eli vesitiivis 24V LED-nauha. 7,2W/m. 770lm/m. CRI=95. IP68.

TUOTEKOODI: FS480T3528C24

85,00 68,55 

Toimitusaika tälle tuotteelle on noin 1 työpäivä. Jos tuote on loppu varastostamme on toimitusaika useita viikkoja (vähintään 6 viikkoa).

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Kuvaus

LED-nauha 4000K IP68 jolla voit tehdä ulkovalaistuksen tai vaikka valon saunaan. Vesitiivis LED-nauh sopii käytettäväksi niin sisä- kuin ulkotiloissa- alla. Voit käyttää lähtökohtaisesti tätä hyvän värintoiston COB LED nauhaa lähes jokaiseen valaistustarpeeseesi ulko- ja sisätiloissa. Nauhassa on täysin uuden tyyppinen rakenne, COB LED. Nauhan valo ei siksi ole lainkaan pistemäinen, joten sitä voi käyttää sellaisenaan suorassakin valaistuksessa.

On valaisutarpeesi epäsuora tai suora valaistus, saat tällä nauhalla aivan varmasti riittävän valomäärän. Tämä nauha soveltuu erittäin hyvin työtasojen (mm. keittiön välitilan työtasot) valaistukseen. Lisäksi tämä nauha sovltuu hyvin myös ulkotilojen, kuistien ja terassien suoran ja epäsuoran valaistuksen tekoon, koska sen valomäärä on riittävä.

LED nauha kiinnitetään teippaamalla (aito 3M:n luja teippi) alustaan. Tämä nauha ei tarvitse alumiinista asennusprofiilia jäähdytykseen vaan se voidaan kiinnittää suoraan myös huokoisille pinnoille kuten puupinnalle. Huomioi kiinnityksessä pinnan puhtaus, rasvattomuus ja sileys teipin liiman pysymisen kannalta.

Saunan valaistus LED-nauhalla

LED-valo ei kestä kovaa kuumuutta, joten sit ei voi asentaa saunan kattoon. Vesitiivis LED-nauha voidaan kuitenkin asentaa lauteiden alle tai jopa sekänojana toimivan nopuun taakse, kunhan LED-nauhaa himmennetään noin 50-60% eli se ei itse tuota kovin paljon lämpöä. Himmennys voidaan tehdä pysyväksi jo asennettaessa tuotteella DIMWIR01. Himentämättömänä tuote lämmittää itseään sen krittiset 15-20 astetta, jolloin LED-nauhan elinikä alenee huomattavasti.

led-nauha saunaan
Saunan voi valaista vesitiiviillä LED-nauhalla.

LED ulkovalot tehtynäLED-nauhalla

Myös ulkovalaistuksen tekemseen vesitiivis LED-nauha sopii erittäin hyvin. Se voidaan asentaa räystään alle valaisemaan talon vierustaa. LED-nauha voidaan asentaa myös aitaan, tiilimuuriin, terassin kaiteeseen, talon seinaan jne. Myös grillikatksen, terassin tai vaikka autokatoksen saa valaistua erittäin helposti ja lopputulos on hyvä.

led ulkovalot
LED-nauhalla tehty terassin ulkovalaistus. 4000K IP68 LED-nauha.

 

Vesitiivistä nauhaa voidaan käyttää myös autokatpesuhuoneen tai muun kostean tilan tai paikan valaisuun.

TEKNISET TIEDOT

Käyttöjännite = 24,0 Vdc (max 25,0 Vdc)
Sähköteho / metri = 7,2 W/m
Valomäärä / metri = 770 lm
Värilämpötila CT = 4200 K
Värintoistoindeksi CRI (referenssit R1-R8) Ra90 (mitattu Ra=95)
Kirkas punaisen värintoiston referenssi. R9 89
Hallitseva aallonpituus 579 nm
Elinaikaodote (perustuen LM80 standardiin, 80% valosta jäljellä) 75000 tuntia
LED komponettien lukumäärä / 5m kela, 480 kpl
LED komponentin koko (tyyppi) 3528
Käyttölämpötila -35…60 astetta
Asennuslämpötila 0…35 astetta
IP luokka: IP68 (vesitiivis, valettu silikoniin)
Liitosjohdon pituus 150 cm
Nauhan pituus 500 cm
Katkaisuväli 6 cm
LED nauhan leveys 10 mm
Korkeus 4 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm)
Pintalämpötila huoneenlämmössä (max) 39 astetta
Hyväksynnät: CE, RoHS

 

LED valonauhan asennus ja liitosjohto

LED valonauhan kummassakin päässä on 150 cm liitosjohto valmiina. Kun katkot nauhaa esim. saksilla useammaksi pätkäksi kuin kaksi, tarvitset liitosjohtoja lisää. Valikoimassamme on toki valmiita liittimellisiä liitos- ja välijohtoja sekä liitosjohtoa jopa metritavarana, jolloin voit myös juottaa liitos- ja välijohtoja LED nauhaan. LED nauhapätkiä voidaan myös liittää toisiinsa pidemmäksi nauhaksi juottamalla tai liittämällä niitä väliliittimellä yhteen. Juottaminen on aina parempi menetelmä, koska se on luotettavampi liitos kuin liittimellinen liitos. Katso ohjeestamme lisää: OPPAAT JA TIEDOT -> Kuinka teen ohjeita -> LED nauhan katkaisu ja liitos.

Vesitiiviin LED-nauhan katkaisu ja liitoksien teko.

Kun vesitiivis LED-nauha katkaistaan, menettää se vesitiiveyden. Tämän takia vesitiiveys täytyy palauttaa. Lue ohjestaamme miten se tehdään:  Vesitiiviiden LED nauhojen katkaisu ja liittäminen.

Kuinka asennan LED-nauhan LED-listaan

Lue ohjeet LED nauhan asennuksesta LED listaan sekä nauhan lyhentämisestä “kuinka teen” -ohjeestamme: LED-nauhan asennus listaan. 

LED-nauhan jännitelähteen eli muuntajan valinta

Lue erillinen ohjeemme, kuinka valitset jännitelähteen LED valonauhalle: Kuinka valitsen jännitelähteeen tai muuntajan LED-nauhalle?

LED-nauhan himmentäminen

Tämä LED-nauha on himmennettävä. LED nauhan himmennys vaatii erillisen PWM-tyyppisen himmentimen LED-nauhan ja jännitelähteen väliin. Muitakin ratkaisuja kuin PWM-tyyppinen himmennin jännitelähteen ja LED-nauhan väliin on tarjolla, mutta ne yleensä eivät ole lopputuloksellisesti niin hyviä ja LED-valon himmennysalue saattaa olla rajoitettu tai LED-valo vilkkua.  Siksi emme niitä suosi muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Nämä ovat kuitenkin ratkaisuja, joissa PWM himmennin on integroitu varsinaisen jännitelähteen sisään.

LUE OHJE LED-NAUHAN HIMMENTÄMISESTÄ:  LED-NAUHAN HIMMENTÄMINEN

SPEKTRIKUVA JA CIE 1931 SÄVY

 

Lue ohje kuinka tulkitset tämän valon mittaustuloksia

Valon värilämpötila ei kerro valon tarkaa värin sävyä, koska valon standardi sallii että valon sävyssä on toleranssia. Valon tarkan sävyn saat CIE diagrammista ja muista mittaustuloksista. Valon spektri taas kertoo lähinnä kertoo valon laadusta, millaiselta tuntuu olla tilassa joka on valaistu kysiesellä valolla. Lisäksi se kertoo valon värintoistokyvystä.

Tiedot perustuvat tuotekortin luomisen tilanteeseen. Pienet muutokset mahdollisia johtuen mm. tuotteiden jatkuvasta kehityksestä.

Lisätiedot LED nauhoistamme saat artikkelistamme LED nauhojen tekniset tiedot.

Tuotteella on 2 vuoden takuu. Takuusta vastaa maahantuoja Limic Oy.

Oheistietoa luettavaksi

Lisätiedot

Paino 0,7 kg
Mitat 0,23 × 0,23 × 0,03 m
Värintoistoindeksi

>95

Leveys (mm)

8

Pituus (mm)

5000

Kotelointiluokka

Vesitiivis (IP67 ja IP68)

LED nauhan teho

7.6 W/m

Käyttöjännite (volttia)

24

Värilämpötila

4000

Valon käyttökohde

Märkätilojen valaistus

Saatat myös pitää...