Liitosjohdollinen Liitosjohdollinen (IEC-320-C13) jännitelähde 12V / 5,0A (60 W). IP20.

TUOTEKOODI: PSUDA1260

29,90 

Kaksoieristetty jännitelähde liitäntäjohdolla IEC-320-C13 (euro). Lähtö 12 V / 5,0A (60 W). Lähtöjohto DC 2,1 mm liittimellä (naaras).

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): PSUDA1260 Osasto:

Kuvaus

CE hyväksytty yleiskäyttöinen kuivaan sisätilaan soveltuva jännitelähde irroitettavalla liitosjohdolla. Laitte on suojaeristetty (luokka II). Tämä ei ole ohjain, vaan jännitelähde (constant voltage, vakio jännite) joka antaa ulos laadukasta tasajännitettä. Jännitelähde soveltuu jännitelähteeksi esim. LED nauhoille ja listoille. Jännitelähteen ja nauhan väliin on mahdollista kytkeä himmennin (pulssisuhdehimmennin, PWM), jolloin kaikkia LED nauhojamme voidaan myös himmentää. Tämä jännitelähde sopii parhaiten irtonaisiin asennuksiin, koska se on pistotulpallinen. Jännitelähteessä on merkkivalo, joka ilmiasee että jännite on päällä sen lähdössä.

TEKNISET TIEDOT:

Tulojännite 100…240 Vac (50/60 Hz)
Ottovirta (jatkuva) n. 0,14 A (@ 230 Vac)
Ottovirta ilman kuormaa Hyötysuhde n. 86…91 %
Lähtöjännite 12 Vdc
Lähtövirta 5,0 A
Lähtöteho (max. kuorma): 60 W

Jännitelähteen lähtö on ylilämpö-, ylivirta- ja oikosulkusuojattu

MEKAANISET TIEDOT JA MITAT:

Kotelon materiaali: muovi..
Mekaaninen koko noin 120 x 50 x 32 mm
Paino n. 260 g (+ irroitettava liitosjohto n. 65 g)

LIITÄNTÄJOHTO (IEC-320-C13)

Irroitettava kolminapainen vakiomallinen euro-liitosjohto. Johto on PVC muovia. Johdopn pituus noin 150 cm (saattaa vaihdella myyntierittäin).

LÄHTÖJOHTO

Kiinteä 120 cm pituinen johto, jossa on päässä 2,1 mm DC liitin (naaras). Liittimen keslimmäinen nasta on plus, sen rungossa on miinus.

MUUT YMPÄRISTÖOLOSUHTEET:

Käyttölämpötila 0…+55 astetta (C)
Kotelointiluokka: IP20
Suojaukset: oikosulku, ylikuorma ja ylilämpösuojattu

Kotelon maksimi lämpötila (tc) 40 asteen ympäristölämpötilassa: 65 astetta.

JÄNNITELÄHTEEN SUOJAUSLUOKKA

Jännitelähteen suojasuluokka on II eli se on suojaeristetty. Luokkaan II kuuluva suojaeristetty sähkölaite on suoraa verkkovirtaa käyttävistä turvallisin. Jännitelähteessä on peruseristyksen lisäksi lisäeristys. Sen tarkoituksena on estää jännitteen pääsy kosketeltavissa oleviin osiin, jos peruseristys jostain syystä pettää. Suojaeristetyn sähkölaitteen tuntee sen liitäntäjohdon pistotulpasta (litteä) sekä laitteen tyyppikilvessä olevasta kahdesta sisäkkäisestä neliöstä (katso lisäkuva). Suojaeristetyn laitteen voi kytkeä sekä tavalliseen että suojamaadoitettuun (SUKO) pistorasiaan. Jos asennat tämän jännitelähteen kiinteään asennukseen (katkaiset liitäntäjohdon), niin muista, että kiinteän kytkennän saa tehdä vain alan ammattilainen.

ASENNUSTIEDOT:

Kytke kuorma jännitelähteen lahtojohtoon. Lähtöjohdossa on standardi DC 2,1 mm liitin. Suosittelemme käyttämään tätä liitintä eli emme suosittele johdon katkaisua. Verkkokaupastamme on saatavissa tähän liittimeen sopivia vastaliittimiä, joissa on mm. ruuvattava riviliitin (esim. tuote FADC21F). Myös useissa tuotteissamme (himmentimet) on valmiina DC 2,1 mm litin. Saatavissa on myös liitosjohtoja LED nauhoille, joissa on tämä sama liitin. Kytke aina kuorma ensin ja tarkista kytkentä ennen tulojohdon kytkemistä. Matalajännitekytkentöjä saa tehdä asiaan hyvin perehtynyt henkilö.

Tulojohto: irroitettava pistotulpallinen johto (IEC-320-C13). Kytke tämä suoraan pistorasiaan. Jos joudut katkaisemaan tämän johdon (asennat sen esim. suoraan asennsurasiaan jota ohjataan katkasijalla), huomiothan vallitsevat asennusmääräykset. Kiinteitä asennuksia saa tehdä vain alan ammatilainen. Suosittelemme käyttämään jousikuormitteista liitintä (esim tuoteryhmä Vipurasialiittime), älä käytä ns. sokeripaloja tai muita vastaavia ruuvattavia liittimiä säikeisen johdon kanssa. Käytä tarvittaessa ruuviliitoksien yhteydessä puristettavia metalliholkkeja, jolloin et kytke säikeistä johtoa suoraan ruuvin painamaksi.

KÄYTTÖ:

Jännitelähdettä voidaan käyttää ns. teholähteenä (muunatajana) lähes kaikille LED valoille (esim. LED listat, LED nauhat, LED polttimot). Jännitelähde ei ole LED -ohjain (virtaohjain), joten jotkut LED valot saattavat vaatia tämän lisäksivielä LED virtaohjaimen.

Tuotteesta on saatavilla myös suomenkielinen asennus- ja käyttöohje (pdf). Löydät sen valikosta
Info / asennusohjeet.

HYVÄKSYNNÄT

CE hyväksytty
RoHS

Tiedot perustuvat vuoden 2019 tilanteeseen. Tuotteen tekniset tiedot voivat muuttua jatkuvan tuotekehityksen takia.

Lisätiedot

Paino 0.349 kg
Mitat 0.1 × 0.15 × 0.04 m
Käyttöjännite (volttia)

230

Ohjaustapa (CV / CC)

Vakiojännite (esim. PWM)

Teho2 (W)

60

Lähtöjännite

12

Lähtövirta

5

Kotelointiluokka

IP20 (Avoin)

Teho1 (W)

60

Saatat myös pitää...