Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic Pic

4MZ4CHTX, RGB+W / RGB kauko-ohjainn esim. LED nauhoille (lähetin). 12-24 V

PDFTulostaSähköposti
4MZ4CHTX. RGB+W LED nauhoille. Toimii yhdessä vastaaottimien 4MZ3CHRX ja 4MX4CHRX kanssa.
Hinta:
Myyntihinta: 24,60 €
Suoraan varastostamme
Kuvaus

Tuotekoodi: 4MZ4CHRX

RGB+W kauko-ohjain RGB+W tuotteille  (esim. RGBW LED nauhalle tai RGB nauhalle jonka kanssa käytetään yhdessä valkoista erillistä nauhaa). Tämä RGBW kauko-ohjain on paritettavissa vastaanottimien 4MZ3CHRX ja 4MZ4CHRX kanssa. Tukee yötoimintoa. Voidaan parittaa rajattoman määrän vastaaottimien kanssa (4MZ3CHRX ja 4MZ4CHRX).

 

TEKNISET TIEDOT

 • Käyttöjännite 2 kpl AA paristoa (ei sisälly hintaan eikä toimitukseen)
 • Maksimi lähtövirta 3 x 6 A eli yhteensä 18 A. Kolme erillistä 6 A lähtöä (RGB). Lähtöteho 12V = 3 x 2W, 24V = 3 x 144W.
 • RGB valojen ohjaus (punainen, sininen, vihreä).
 • Valkoisen valon ohjaus
 • Yhteisanodi (plus)
 • värin suora valinta värirenkaalta
 • 9 erillaista väriä vaihtavaa ohjelmaa
 • värivalojen himmennys
 • Yötoiminto. Yötoiminnossa valot himmennettään niin, että niiden maksimi lähtöteho on 0,4 W.
 • Muistitoiminto. Jos tältä vastaanottimilta sammutetaan sähköt, niin se muistaa viimeiset asetukset (valotaso, värilämpötila, väri jne) jotka on asetettu ennen sähköjen pois kytkentää ja valot syttyvät näihin asetuksiin sähköjen palautuessa.
 • Valojen ohjaus ja himmennys energiatehokkaalla PWM menetelmällä.
 • Vastaanottimeen voidaan kytkeä maksimissaan neljä eri ohjainta.
 • Mekaaninen koko: 85 x 45 x 22 mm (K x L x S)

 

TOIMINNOT

Tämä vastaaotin tukee lähettimen (kauko-ohjaimen) 4MZ4CHTX kaikkia toimintoja poislukien valkoisen valon ohjaus. Tämä vastaanotin vaatii 4MZ4CHTX kauko-ohjaimen toimiakseen. Lue tarkemmat toiminnot kauko-ohjaimen tuotekortista:

Tuotekortti: 4MZ2CHTX

 

VÄRIN VALINTA

Väri valitaan painamalla värirenkaasta siinä olevaa vastaavaa väriä.

 

VALKOISEN VALON VALINTA

Valkoinen valo valitaan palamaan painamalla halutun aluuen nappia "1" pitkään tai jos halutaan valita valkoinen valo kaikissa alueissa, niin Master "1" nappia pitkään. Värivaloon pääsee suoraan takaisin esimerkiksi valitsemalla haluttu väri värirenkaasta.

Voit ohjata tällä kauko-ohjaimella joko värejä tai valkoista, et kumpiakin yhtäaikaa. Mikäli tarve on ohjata värejä ja valkoista yhtäaikaa, katso tuotekortin lopusta kuinka se on mahdollista.

 

OHJELMAN VALINTA

Väriohjelma valitaan painamalla nappia M  niin monta kertaa, kunnes haluttu ohjelma on asetettu. Valittavat ohjelmat ovat:

 1. Värin vaihto väristä toiseen (punainen, vihreä, sininen) himmentämällä menevä ja tuleva väri.
 2. Värin vaihto hyppäämällä väristä toiseen (punainen, vihreä, sininen, keltainen ja vaaleanpunainen)
 3. Eri värejä vilkkumalla vuoron perään.
 4. Punainen väri. Kirkastuu 0-100-0% ja sitten punainen vilkkuu kolme kertaa.
 5. Vihreä väri. Kirkastuu 0-100-0% ja sitten vihreä vilkkuu kolme kertaa.
 6. Sininen väri. Kirkastuu 0-100-0% ja sitten sininen vilkkuu kolme kertaa.
 7. Eri värejä vaihdellaan himmennyksen kautta ja vilkutetaan epäsäännöllisesti.
 8. Kuten edellinen, muta ei vilkutusta
 9. Valkoinen väri, ylös ja alas.

Useissa ohjelmissa joissa vahdellaan väriä (esim. ohjelma 1, 7 ja 8) on mukana myös valkoinen. Valkoista valoa ei kuitenkaan voida kytkeä vastaaottimeen 4MZ3CHRX, jolloin sitä ei sytytetä.

 

OHJELMIEN NOPEUS

Voit nopeutaa ja hidastaa ohjelmia napeista S+ ja S-

 

HIMMENNYS

Vlojen himmennys (valot himmenevät myös myös ohjelmien aikana) voidaan tehdä himmennysliusta.

 

 

LÄHETTIMEN (KAUKO-OHJAIN) JA VASTAANOTTIMEN (HIMMENNIN) PARITTAMINEN.

Paritus tehdään seuraavasti:

 • kytke sähköt vastaanottimeen.
 • paina 3 sekkunin sisällä lähetimen aluevalinnan ON nappia (1).  Valitsemasi alue on tulee olla se, johon haluat lähettimen parittaa.
 • kyseisen alueen valot vilkahtavat kolme kertaa ja paritus on suoritettu

Lähettin voidaan parittaa vastaanottimien kanssa rajato määrän.

Jos tarve on vain yhdelle alueelle, valitse mikä tahansa alue. Selvyyden vuoksi se voi olla alue 1. Parituksen jälkeen voit ohjata valoja miettimättä aluevalintaa suoraan master kytkimellä (MASTER on/off kauko-ohjaimen yläosassa).

 

Parituksen purku

 • kytke sähköt vastaanottimeen.
 • paina 3 sekkunin sisällä lähetimen aluevalinnan ON nappia (1).  Valitse sei alue, jonka haluat purkaa.
 • kyseisen alueen valot vilkahtavat kymmen kertaa ja paritus on spoistettu

 

YÖTOIIMINTO

Yötoiminnossa himmentimen lähtö asetetaan ohjaaman valoja maksimissaan 0,4 W teholla. Valot ovat siis hyvin himmeät ja ne voidaan jättää yöksi päälle.

Yötoiminnon asetus toimintaan.
Paina ja pidä pohjassa vähintään noin sekunnin ajan haluamasi alueen "0" nappia (off). Mikäli haluat ohjata kaikki lähettimen ohjaamat valot yötoimintoon, paina Maser "0" (master off). Jos käytössäsi on vain yksi alue, voit ohajta myös sitä tällä tavalla muistelemetta mille alueelle se on asetettu. Toiminto menee pois päältä esim. painamalla alue (tai Master) päälle ("1", ON).

 

MUISTITOIMINTA

Voit käyttää tätä ominaisuutta hyödyksesi esim silloin, kun haluat ohjata valot päälle ja pois yhdestä mekaanisesta kytkimestä esim. huoneen seinällä. Tämä helpottaa valojen käyttöä. Kaikki vastaanottimet tallettavat muistiinsa viimeiset asetukset. Tälläisiä asetuksia ovat mm. himmennystaso, värilämpötila, valittu väri tai RGB ohjelma. Perinteinen mekaaninen yksinkertainen tai radio-ohjaukseen perustuva etäkytkin voidaan kytkeä katkaisemaan 4MZ-sarjan vastaanottimien jännitesyöttö. Tällöin valojen käyttö on helppoa ja yksinkertaista ilman kauko-ohjaimien käyttöä. koska valot syttyvät ja sammuvat mekaanisesta kytkimestä ja asettamiisi arvoihin. Kauko-ohjaimia tarvitset siis vain silloin, kun haluat säätää valojen asetuksia.

 

 

ALUEIDEN MUODOSTAMINEN

Esimerkkikuva varsin monimutkaisien alueiden muodostamisesta. Aluemuodostuminen voi olla paljon yksinkertasempi tai paljon monimutkaisempi. Klikkamalla kuvaa se suurenee.

 

Alueet muodostetaan yllä olevassa kuvassa esitettyjen periaatteiden mukaisesti. Alueita voi olal 1-4 kpl. Alueet voidaan yksinkertaisesti muodostaa niin, että esim. alue 1 on olohuoneen epäsuora valo takaseinällä ja alue 2 on olohuoneen epäsuora valo etuseinällä, jossa on TV. Tällöin valoja voidaan säätää erikseen tai samaan aikaan samalla kauko-ohjaimella.

Yksi lähetin voidaan parittaa rajattomaan määrään vastaaottimia. Yhteen vastaanottimeen voidaan kuitenkin parittaa vain neljä eri lähetintä.

 

 

4MZ TUOTESARJAN MUUT TUOTTEET

 

 4MZ tuoteperheestä löytyy ohjaukset yksiväriselle LED nauhalle, värilämpötilaltaan säädettävälle LED nauhalle, RGB nauhalle ja jopa RGB+W nauhalle. Klikkamalla kuvaa se suurenee.

 

 

 

RGB+W NAUHAN HYVÄ JA TOIMIVA OHJAUS

RGB+W ohjaimissa on yleinen ongelma, että niillä voidaan ohjata vuoron perään joko valkoista tai RGB valoa, mutta niitä ei voida ohjata yhtäaikaa. Usein monissa tilanteissa on vaatimus, jossa valkoiseen valoon halutaan esim. sisutusteknisien syiden takia sekoittaa väriä. 4MZ-tuotesarjasta löytyy tähänkin ratkaisu, joka selviää alla olevasta esimerkkikuvasta.

 

 4MZ-sarjan lähettimillä ja vastaanottimilla tehty ohjaus, jossa voidaan erillisesti ohjata valkoista ja värillistä LED nauhaa. Klikkamalla kuvaa se suurenee.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmainen toimitus

Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut

TUOTERYHMÄT

VERKKOMAKSUT

svm_AA.jpg