Switch DIM (Push-DIM). Eli painikenapilla himmennys.

impulssijousi katkaisija tarvikkeet

Yleensä näissä painikenapilla säädettävissä liitäntälaitteissa (himmentimissä) on himmennystekniikka sisäänrakennettuna, mutta niitä on myös saatavilla erillisinä yksiköinä, jotka kytketään kuorman ja vakiojännitelähteen (jännitelähde) väliin. Liitntälaitteen ohajus toteutetaan normaalilla valokytkimellä, johon asennettaan lisävarusteena saatava palautusjousi. Valojen käyttö ja himmennys hoituu tällä yhdellä palautuvalla valokytkimellä ja käyttö onkin erittäin helppoa. Painamalla valokytkimestä kerran lyhyesti, valot menevät päälle tai pois päältä. Painamalla kytkintä pidempään, valot joko himmenevät tai kirkastuvat, riippuen kummaan äärilaidan suuntaan ollaan viimeksi menty. Käyttö on eirttäin yksinkertaista ja sopivan himmennystason löytää helposti.

Tämä himmennysmenetelmä soveltuu käytettäväksi sekä CC että CV ohjattaville valoille. Siis lähes kaikille LED-valoille. Voit siis ohjata painonapilla LED nauhaa ja LED paneeleita sekä uppo- ja pinta-asennattavia LED valoja. Eri valoille tarvitset toki eri tyyppisen jännitelähteen tai virtaohjaimen. CC (Constant Current) ohjattavia valoja ovat LED spotit ja LED paneelit (niitä käytetäään vakiovirtaohjaimella) ja CV (Constant Voltage) on taas LED nauhat joita käytetään vakio jänniteohjauimella eli jännitelähteellä.

Suorapainikeohjauksella (Push-Dim) toimivan LED valojen himmennyksen kytkentä. 230 Vac sijaan voidaan käyttää myös 12…24 Vdc syöttöjännitettä.

PAINIKENAPILLA TOIMIVAT SÄÄTIMET, SWITCH-DIM.

Yleensä näissä painikenapilla säädettävissä liitäntälaitteissa (himmentimissä) on himmennystekniikka sisäänrakennettuna, mutta niitä on myös saatavilla erillisinä yksiköinä, jotka kytketään kuorman ja vakiojännitelähteen (jännitelähde) väliin. Liitäntälaitteen ohjaus toteutetaan normaalilla valokytkimellä, johon asennettaan lisävarusteena saatava palautusjousi. Valojen käyttö ja himmennys hoituu tällä yhdellä palautuvalla valokytkimellä ja käyttö onkin erittäin helppoa. Painamalla valokytkimestä kerran lyhyesti, valot menevät päälle tai pois päältä. Painamalla kytkintä pidempään, valot joko himmenevät tai kirkastuvat, riippuen kumpaan äärilaidan suuntaan ollaan viimeksi menty. Käyttö on erittäin yksinkertaista ja sopivan himmennystason löytää helposti.

Voit tehdä painikenapin lähes jokaisesta sähkökytkimestä asentamalla siihen impulssijousen. Tämän jälkeen Switch-DIM himmennys on helppo tehdä.

Switch-DIM himmennysmenetelmä soveltuu käytettäväksi sekä CC (virta) että CV (jännite) ohjattaville valoille. Siis kaikille. Voit siis ohjata painonapilla LED nauhaa ja LED paneeleita sekä uppo- ja pinta-asennattavia LED valoja. Eri valoille tarvitset eri tyyppisen painonappiohjausta (Push-DIM) tukevan LED ohjaimen.

Kuinka teen normaalista valokatkaisijasta painikekytkimen?

Otetaan normaali sähkökytkin, esim. Impressivo (ABB:n). Tähän asennetaan impulssijousi. Tuotteet:

Katso ohjevideomme: Impulssijousen asennus:

Kuinka teen katkaisijasta painikekytkimen. Impulssijousen asennus ABB Impressivo kytkimeen
Kuinka teen katkaisijasta painikekytkimen. Impulssijousen asennus Schneider Exxact

LANGATTOMASTI: VALOKAS JOUSTAVA JÄRJESTELMÄ.

Jos halutaan siirtää langattomasti edellisen normaalin sähkökytkimen (Impressivo) kärkitieto himmentimelle, niin kytkmeen asennetaan edelleen impulssijousi ja kytkimen ns. kärkitieto (tieto siitä, painetaanko kytkintä tai ei) viedään langattomasti Valokas Joustava järjestelmän lähettimellä. Tuotteet:

Asia voidaan tehdä myös suoraan Valokas Joustava järjestelmän langattomilla kytkimillä. Esim tuotteet: