RGBW LED nauhan liittäminen ja jatkaminen

Huom! Tämä ohje koskee vain vanhempaa liitinmallia. Uudempi liitinmalli kytketään samalla tavalla kuin esim. yksiväristen nauhojen liittimet.

RGB+W LED nauhoissa liitosjohdot ovat viisinapaisia. Liitosjohdossa on neljä eri miinusnapaa eli oma miinus kullekin värille ja valkoiselle. Nämä ovat merkitty nauhaan kirjaimilla R, G, B ja W. (R = punainen, G = vihreä ja B = sininen, W = valkoinen). Lisäksi kaikille väreille ja valkoiselle on yhteinen plus napa (V+ / + / +24V). Liitokset RGB+W LED nauhaan voidaan tehdä juottamalla ainoastaan erittäin kokeneen ja ammattitaitoisen juottajan toimesta. Johtojen juottaminen on hyvin hankalaa, koska johdot ja liitospisteet tulevat hyvin lähelle toisiaan ja oikosulun mahdollisuus on suuri. Lisäksi folioden liimaus ei kestä juuri lainkaan kolvilla tuotettua liiallista lämpötilaa, koska juotospisteiden foliot ovat erittäin pienet ahtaan tilan takia. Kokenut ja ammattitaitoinen juottaja pystyy kuitenkin tekemään liitokset juottamalla sopivilla työvälineillä.

RGB+W LED nauhaan on saatavissa erilaisia liitos- ja välijohtoja. Näistä on helppo rakentaa myös tarpeelliset muut johdot. Liitimenä käytetään samaa liitinmallia kuin CT säädettävässä LED nauhassa, joten liittimen lukon käsittelyssä tulee noudattaa suurta varovaisuutta. Katso lisää CT säädettävän nauhan ohjeesta. Vesitiiviissä (esim. paryleenipinnoitettu) RGB+W LED nauhassa on kiinteä 5-napainen 150 cm liitosjohto nauhan kummassakin päässä.

Vesitiiviin (IP68) RGBW LED nauhan liitosjohto