Värilämpötilaltaan säädettävät LED paneelit

Värilämpötilaltaan säädettävät LED paneelit

Tämä artikkeli on kirjoitettu vuonna 2015 ja se vaatii päivitystä mm. tuotekuvien osalta. Varsinainen asia ei ole muuttunut, mutta joidenkin tuotteiden malli on saattanut vähän muuttua. Tuoteluettelomme tuotekorttien kuvat ovat kuitenkin oikeat.

 

Värilämpötilaltaan säädettäviä Valokas moduliasennettavavia LED paneeleita saa sekä värilämpötilan säätimellä että ilman säädintä. LED paneeli tarvitsee kuitenkin toimiakseen aina jonkun virtaohjaimen (LED ohjaimen). Yksinkertaisinta on ostaa LED paneeli säätimellä, joka toimii samalla virtaohajimena.  Kuitenkin joustavan ohjauksen takia myymme paneelia myös ilman säädintä (ohjainta), jotta LED paneeli voidaan liittää joustavasti samaan valo-ohjaukseen muiden Valokas LED valojen kanssa. Voit esim. ohjata LED paneelia samoilla säätimillä kuin millä ohjaat muita Valokas värilämpötilaltaan säädettäviä valoja kuten LED nauhaa.

Moduuliasenteinen  LED paneeli voidaan asentaa monella eri tavalla ja eri asennustapoja varten voit hankkia erillaisia kiinnikkeitä. Säädettävän Valokas LED paneelin värilämpötilaa voidaan säätää 3200…5600K välillä portaattomasti. Värintoistoindeksi (Ra) on yli 90 eli loistava. Paneeli toistaakin värit erittäin hyvin.

 

Yleisimmmin värilämpötilasäädettävät LED paneelit ovat moduuliasenteisia. Voit lukea lisää tietoa näistä moduuliasenteisista LED pnaeeleistamme artikkelista Moduuliasenteiset LED paneelit.

 

VÄRILÄMPÖTILAN SÄÄTÖ. MIKSI?

 

Lue lisää värilämpötilan säädöstä artikellistame Värilämpötilan säädön edut valaistuksessa.

 

PANEELEIDN SÄÄTÖ JA ERI SÄÄTÖTAVAT

 

Paneeleitamme voisäätää esim. seuraavin säätötavoin:

  • Langattomasti Joustava-sarjan kauko-ohjaimilla (RF sarjan lähettimillä).
  • WiFi-verkon kautta älypuhelimella
  • DALI väylällä
  • KNX väylällä
  • DMX512 väylällä
  • ZigBeellä
  • ZWavella
  • Edellisten sekoituksella, eli joustavasti monella tavalla, miten milloinkin parhaaksi näet

 

Joustava-sarjan RF lähettimillä tehty ohjaus on sen verran yksinkertainen että se voidaan toteuttaa hyvin vähäisellä teknisellä tietämyksellä, emme käsittele tässä muita ohjauksia. Jos niille on tarve, ota yhteys myyntiimme ([email protected] / 020 7579 890), niin voimme tarjota näitä muita ohjausmahdollisuuksia. DALI väylä on myös kohtalaisen yksinkertainen ja hyvä ratkaisu. Tuemme DALI DT8 protokollaa, jolloin yhdellä DALI osoitteella voidaan toteuttaa värilämpötilan säätö ja valon himmennys.

 

JOUSTAVA-SARJAN RF-LÄHETTIMET

 

LED paneeli tarvitsee siis virtaohjaimen toimiakseen. Tarvitset vähintään kaksikanavaisen virtaohjaimen. Tälläinen on Joustava sarjan LED virtaohjain SRP1009CC2CH. LED paneelia ohjataan paneelin teknisissä tiedoissa olevalla ohjausvirralla (aseteltavissa DIP-kytkimillä). LED virtaohjain SRP1009CC2CH kytketän suoraan 230 Vac käyttöjännitteeseen. Kyseisen ohjaimen tuotekortissa on kerrottu ohjaimen asennus ja millä lähettimillä sitä voidaan säätää. Virtaohjain on kuitenkin yhteensopiva kaikien Joustava-sarjan langattomien kytkimien ja säätimien kanssa, joita on noin kymmeniä erillaisia.

Näillä samoilla Joustava sarjan lähettimillä voit ohjata esim. SR1009FA LED nauhojen värilämpötilan säädintä / himmennintä. Voit ohjata samalla lähettimellä yhtä aikaa sekä LED nauhojen että LED paneelin värilämpötilaa ja himmennystä. Voit myös tehdä eri alueita, jolloin voit ohjata näitä alueita erikseen, jopa samalla lähettimellä. Säätö älypuhelimella WiFi-verkon läpi on myös mahdollista, kun ostat tuotteen SR2818 (silta WiFi verkkoon). Kaikkiin SR-sarjan laitteisiin kuuluu mukaan myös suomenkielinen asennus- ja käyttöohje, mutta annamme myös tarvittaessa teknistä tukea ja opastusta hankintaan ja asennukseen liittyen.

 

LED PANEELIEN PANEELIKOHTAISET TEKNISET TIEDOT

LED paneelin valmistajalla on ISO-9001 laatusertifikaatio. Kaikki LED paneelit on CE hyväksyttyjä. Muut hyväksynnät: RoHs, FCC, TUV, SAA, UL

Tuotelinjamme on jonkin verran uudistunut, joten artikkelin tiedot tuotteiden osalta vanhentuivat. Löydät värilämpötilansäädettävät LED paneelit parhaiten haulla ja haun rajauksella, esim:

TUOTERYHMÄT -> LED VALAISIMET -> LED PANEELIT MODULIASENTEISET —> NÄYTÄ RAJAUKSET: VÄRILÄMPÖTILA 3000-6000

 

Suora linkki hakuun.

 

 

(*) elinikäodote perustuu LED komponenteille tehtävään standarditestiin ja standardin määrittelemiin kriteereihin. Elinaikaodote ei siten tarkoita koko tuotteen vähimmäisikää jonka jälkeen se täysin sammuu tai vielä toimii vaan alan standardin mukaista testiin perustuvaa elinaikaa. Esim. testistandardin LM80 mukaan määrätyn elinajan jälkeen valosta on vielä 80%  jäljellä. Testissä osalla näytteistä voi olla lyhyempikin elinaika esim. yksi kymmenestä, mutta suurimalla osalla tulee olla suurempi elinikä. Käytämme lukuna alan standarditestin (LM80) elinaikaodotetta, jolloin elinaikoja voi vertailla paremmin keskenään. Selvitä aina mihin elinaikaodote perustuu ennen tarkkoja vertailuja eri toimittajien kesken.