RGB LED nauha. Nauhan katkaisu, liittäminen ja jatkaminen

RGB LED-nauha
RGB LED nauha: punainen, vihreä ja sininen väri.

RGB LED nauha tuottaa punaista (R), vihreää (G) ja sinistä (G) valoa. RGB LED nauhaa ohjataan erillsiellä RGB ohjaimella, jolloin RGB LED nauha voi tuottaa miljoonia eri värejä. Väri voi olla muuttumaton, sitä voi himemntää, tai voi ajaa ohjaimen eri ohjemia jollon väri ja värikuvio vaihtelee. Voit ohjata RGB LED nauhaa myös musiikilla.

RGB LED nauha, liittämine ja katkaisu.

RGB LED nauhoissa liitosjohdot ovat nelinapaisia. Liitosjohdossa on kolme eri miinusnapaa eli oma miinus kullekin värille. Nämä ovat merkitty nauhaan kirjaimilla R, G ja B. (R = punainen, G = vihreä ja B = sininen). Lisäksi kaikille väreille on yhteinen plus napa (V+).

RGB LED nauha kytkeminen katkaisu
RGB LED-nauhan katkaisukohta

RGB LED nauha katkaistaan liitospisteen keskeltä, kuvassa katkaisukohtaa osoittavan nuolen kohdalta. LED nauhojen katkaisuväli vaihtelee eri LED nauhamallien mukaan.

LED nauhan katkaisu saksilla
RGB LED nauhan katkaisu

Paras työkalu LED nauhan katkaisuun on terävät sakset. Kun leikkauksesta tulee tasainen eikä nauha ole päässyt väänymään leikkauspisteessä lainkaan, niin liittimellisen liitosjohdon liittäminen LED nauhaan on helpompaa.

Tutustu myös näihin RGB LED-valonauhoihin:

Liitokset RGB LED nauhaan voidaan tehdä myös juottamalla yksivärinen nauha:n ohjeen lopussa kuvatun ohjeen mukaisesti.

Liittimellisen liitosjohdon asennus RGB LED-nauhaan

RGB LED nauhassa on neljä liitospistettä. R, G, B ja yhteinen +

Leikkaa RGB LED nauha sopivan pituiseksi katkaisupisteestä. Taita nauhan kärkeä hieman alspäin kuvan mukaisesti, jotta se menisi helpommin liittimen nastojen alle. Älä koske nauhan liitospisteisiin paljain käsin.

RGB LED nauha työnnettynä liitosjohdon liittimeen

Työnnä nauha liittimeen. Teipin suojapaperin tulee olla paikallaan ennen liittimeen työntämistä, koska silloin nauhasta tulee hieman paksumpi ja se paremman kontaktin liittimeen, vaikka tämä voi vähän vaikeuttaa nauhan työntämistä liittimeen. Varmista että nauhan kaikki liitospisteet ovat oikealla paikalla liittimen pinnien alla.

Kun kytket liitosjohdon RGB LED nauhan ohjaimeen, niin tarkista aina johdon kytkentäjärjestys LED nauhasta, älä liitosjohdon väreistä. Liitosjohto voidaan asentaa LED nauhan kumpaan päähän tahansa. Toisessa päässä johdon värit ovat oikein, toisessa päässä peilikuvana. Yllä olevassa kuvassa johdon värit ovat juuri peilikuvana.

RGB LED nauhan liittäminen liitosjohtoon on valmis

Laita liittimen kansi eli vedonpoistaja kiinni.

RGB LED NAUHAN JATKAMINEN VÄLILIITTIMELLÄ

RGB LED nauhan jatkaminen. Väliliitin.

Väliliitin asennetaan aiemmin kuvatuin periaattein.

RGB nauhalle on saatavissa myös mm. 15 cm välijohto ja 200 cm liitosjohto. Näiden liitin asennetaan edellä kuvatulla tavalla.

LED nauhan asennustarvikkeita joista on hyötyä RGB LED nauhan asenuksessa, liittämisessä, jatkamisessa ja kulman tekemisessä.

KULMAN TEKEMINEN RGB LED NAUHAAN

RGB LED nauha. Kulman teko kulma-liittimellä.

90 asteen kulma asennetaan aiemmin kuvatuin periaattein.

Tutustu myös joihinkin RGB ohjaimiimme.