RGB LED nauhan katkaisu, liittäminen ja jatkaminen

RGB LED nauhoissa liitosjohdot ovat nelinapaisia. Liitosjohdossa on kolme eri miinusnapaa eli oma miinus kullekin värille. Nämä ovat merkitty nauhaan kirjaimilla R, G ja B. (R = punainen, G = vihreä ja B = sininen). Lisäksi kaikille väreille on yhteinen plus napa (V+). Liitokset RGB LED nauhaan voidaan tehdä myös juottamalla aiemmin kuvatun ohjeen mukaisesti (yksi värinen nauha).

RGB LED nauhassa on neljä liitospistettä. R, G, B ja yhteinen +

Leikkaa RGB LED nauha sopivan pituiseksi katkaisupisteestä. Taita nauhan kärkeä hieman alspäin kuvan mukaisesti, jotta se menisi helpommin liittimen nastojen alle. Älä koske nauhan liitospisteisiin paljain käsin.

RGB LED nauha työnnettynä liitosjohdon liittimeen

Työnnä nauha liittimeen. Teipin suojapaperin tulee olla paikallaan ennen liittimeen työntämistä, koska silloin nauhasta tulee hieman paksumpi ja se paremman kontaktin liittimeen, vaikka tämä voi vähän vaikeuttaa nauhan työntämistä liittimeen. Varmista että nauhan kaikki liitospisteet ovat oikealla paikalla liittimen pinnien alla.

RGB LED nauhan liittäminen liitosjohtoon on valmis

Laita liittimen kansi eli vedonpoistaja kiinni.

RGB LED NAUHAN JATKAMINEN VÄLILIITTIMELLÄ

Väliliitin asennetaan aiemmin kuvatuin periaattein.

RGB nauhalle on saatavissa myös mm. 15 cm välijohto ja 200 cm liitosjohto. Näiden liitin asennetaan edellä kuvatulla tavalla.

KULMAN TEKEMINEN RGB LED NAUHAAN

RGB LED nauhan kulman teko liittimellisellä kulmapalalla

90 asteen kulma asennetaan aiemmin kuvatuin periaattein.