ZigBee tuotteiden paritus

Zigbee tuotteissa on erilaisia menetelmiä parittaa lähetin ja vastaanotin keskenään tai liittää ne johonkin Zigbee hubiin. Esimerkiksi Philips HUE käyttää Zigbee protokollaa ja HUE:n HUB on yksi esimerkki Zigbee hubista, johon voit liittää Zigbee tuotteitamme.

Tässä on kuvattu vain yleisellä joitakin tapoja liittää Zigbee lähetin ja vastaanotin (eli parittaa) keskenään. Jokaisen tuotteen tuotekortin osalta on kuitenkin ilmoitettu millä tavoilla se voidaan parittaa tai liittää johonkin Zigbee HUB:iin kuten Philips HUE.

Zigbee Green Power

ZigBee Green Power (GP) on maailmanlaajuinen standardi valojen älykkääseen langattomaan ohjaukseen. Kaikki Zigbee Green Power lähetin- ja vastaanotin-tuotteemme on helppo parittaa keskenään. Paritus alkaa sillä, että lähetin on toimintakuntoinen (tarkista että on toimiva paristo) ja vastaanottimessa on kaikki kytkennät tehty, LED valolähde (esimerkiksi LED nauha) on liitetty ja vastaanottimessa on käyttösähköt päällä.

Yleisesti Zigbee tuotteemme saat GreenPower paritustilaan seuraavasti:

 • Noudata vastaanottimen ohjetta kuinka saat vastaanottimen Green Power paritustilaan. Esim: Paina Program Key -nappia neljä kertaa peräkkäin tai ota nopeasti neljä (4) kertaa vastaanottimen käyttöjännitteen sähköt pois päältä ja palauat ne takaisin päälle.
 • Nyt vastaanotin on Green Power -paritustilassa 180 sekunnin ajan.
 • Noudata lähettimen ohjetta kuinka saat vastaanottimen Green Power -paritustilaan. Esim: paina neljä kertaa peräkkäin mitä tahansa lähettimen nappia. Lähetin on paritustilassa. Kun paritus on valmis, vastaanotin vilkuttaa siihen kytkettyjä valoja kaksi (2) kertaa.

TouchLink

TouchLink on “kosketukseen” perustuva lähettimen ja vastaanottimen nopea ja helppo paritusmenetelmä. Parituksen aikana lähettimen ja vastaanottimen tulee olla hyvin lähellä toisiaan eli alle 10 cm päässä. Paritus alkaa sillä, että lähetin on toimintakuntoinen (tarkista että on toimiva paristo) ja vastaanottimessa on kaikki kytkennät tehty, LED valolähde (esimerkiksi LED nauha) on liitetty ja vastaanottimessa on käyttösähköt päällä.

Yleisesti Zigbee tuotteemme saat TouchLink paritustilaan seuraavasti:

 • Noudata vastaanottimen ohjetta kuinka saat vastaanottimen TouchLink paritus tilaan. Esim: Ota nopeasti neljä (4) kertaa vastaanottimen käyttöjännitteen sähköt pois päältä ja palauat ne takaisin päälle.
 • Nyt vastaanotin on TouchLink -paritustilassa 180 sekunnin ajan.
 • Laita lähetin vastaanottimen lähelle, max 10 cm.
 • Noudata lähettimen ohjetta kuinka saat vastaanottimen TouchLink paritus tilaan. Esim: paina pitkään haluamasi aluevalinnan nappia kunnes lähettimen LED merkkivalo vilkkuu nopeasti kolme (3) kertaa. Lähetimen LED vilkkuu kuusi (6) kertaa hitaasti parituksen onnistumisesta ja vastaanotin vilkuttaa siihen kytkettyjä valoja kaksi (2) kertaa.

Friends of HUE (FOH) tuotteen paritus Philips HUE verkkoon.

Tässä esimerkin omaisesti lähettävän nelinappisen FOH tuotteen paritus Philips HUB:iin

 • Poista kytkjimen paristosuojus (muoviliuska).
 • Käynistä Philips HUE App.
 • Napauta “asetukset”, “Lisävarusteet”, “Lisää lisävarute”, “Friends of HUE -kytkin”.
 • Valitse ihan minkä valmistajan FOH kytkin, esim. ABB Smaert Switch.
 • Paina 10 sekuntia oikeaa alanappia.
 • Kun Appi ilmoittaa onnistumisesta, paina oikean ylälulman ja vasemman alakulman nappeja yhtäaikaa.
 • Kun liittäminen on onnistunut, määrittele kytkimen toiminta HUE App:in avulla.

Videolla on vielä esimerkki kuinka paritat kytkin-adapterin Philips HUE HUB:iin.

Mitä kaikkea voit ohjata Zigbee tuotteillamme.

Zigbee tuotteillamme voit tehdän kotiisi helposti ja kustannustehokkaasti älykkään valaistuksen.

Amazon Alexa ja ZigBee 3.0 tuotteemme