VPSI300X300T9V36. IP54. Ei himmennettävä. 310x310 mm uppoas. LED-paneeli 36W / 3060 lm

PDFTulostaSähköposti
IP54. 310x310 mm uppoas. paneeli 36W. CT=4200K. Ei himmennettävä.
LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.
LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.
LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.
LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.
LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.LED paneelin 150x1200 mm. 15x120 cm. Paneelin asennus asennusjousilla LPTARVSPRING.
Hinta:
Myyntihinta: 95,00 €
Suoraan varastostamme
Kuvaus

IP54 luokan LED paneeli kosteisiin tiloihin (kylyhuoneet yms)

Uppoasennettava IP54 luokan LED paneeli valkoiseksi maalatulla alumiinikehyksellä. Voidaan asentaa märkätiloihin kuten pesuhuoneet, joiden yhteydessä on sauna. Vaikka tämän Valokas LED paneelin paksuus on vain 12,5 mm, se on vankkarakenteinen ja alumiinikehyksen materiaalipaksuudessa suurimman huomion on saanut LED komponettien jäähdytys, jonka ansiosta valo on pitkäikainen. Tämä LED paneelimalli voidaan uppoasentaa ja sitä käytetään moniin eri valaistustarkoituksiin. Valokas paneeli sopii julkisiin tiloihin, liikehuoneistoihin, tuotantotiloihin, toimistoihin sekä myös valaisemaan kodin eri tiloja. Valokas LED paneelissa on taustalla kiinnikkeet, joihin kiinnitetään vankat asennusjouset (mukana myyntipakkauksessa). Valosta on ladattavissa valonjakotiedosto Dialux ohjelmaan sekä data-sheet (pdf-formaatissa, englanninkielinen).


Saatavilla olevat värilämpötila (valintasi mukaan):

-  CTT = 3200 K (+/- 100 K), lämmin valkoinen (tilaustuote)
-  CTT = 4200 K (+/- 100 K), puhtaan valkoinen (tämä tuote, varastoitava)
-  CTT = 5000 K (+/- 100 K), luonnon valkoinen (tilaustuote)
-  CTT = 5500 K (+/- 100 K), päivän valkoinen (tilaustuote)

 

LATAA TÄSTÄ LINKISTÄ VALON IES TIEDOSTO
DIALUX OHJELMAAN: VP300x300-36W.IES

LATAA TÄSTÄ LINKISTÄ PANEELIN DATA-SHEET:
VPM300X300_36.pdf (englannin kielinen)


PANEELIN TEKNISET TIEDOT

Paneelin mekaaniset mitat (syvyys x leveys x paksuus): 310 x 310 x 12,5 mm
Asennusaukon koko
 - minimi 296x296
 - maksimi 304 x 304 mm
Asennussyvyys (paneeli) 10 mm
Asennussyvyys (paneeli + jouset) 42 mm
Paneeli paino 1150 g (+jouset 74 g)
Valovirta 3060 lm (+/- 5 %)
Värintoistoindeksi (CRI), Ra>90
LED-teho 36 W
Ohjausvirta 700 mA
Sähköteho (mitattu) n. 30 W
LED hyötysuhde:  n. 85 lm / W
LED komponentin valmistaja: Samsung
Valon aukeamiskulma laaja (yli 120 astetta, yleisvaloksi).
LED komponentin elinikäodote (*) on vähintään 50000 tuntia, jolloin alkuperäisestä valomäärästä on jäljellä 80%.
- elinikä perustuu standardi LM80 testiin.
IP-luokka: IP54
Käyttölämpötila -20...+50 astetta

Paneelin toimitukseen kuuluu erillinen  suojaeristetty (sähköturvallinen) ohjain, jonka käyttöjännite on 230 Vac (50/60 Hz). Katso ohjaimen tarkemmat tiedot alta.


LED OHJAIMEN TEKNISET TIEDOT

Ohjaimen tyyppi
Käyttöjännite 230 vac (100-277 Vac, 50/60 Hz, ohjaimella)
Maksimi ohjaimen ottama virta 0,35 A @ 100 Vac
Power factor >0,85
Ohjausvirta (contant current):  720 mA
Lähtöjännite 36...48 Vdc
Käyttölämpötila -5...+40 astetta
IP-luokka: IP20 (vain sisätiloihin)
Ohjaimen mekaanien koko n. 150 x 50 x 35 mm
Ohjaimen paino n. 205 gr
Ohjaimen ja LED paneelin välisen johdon yhteispituus noin 50 cm
Johtojen materiaali PVC muovi (vain sisäkäyttöön)
Ohjaimen kotelon maksimi lämpötila 40 asteen ympäristölämpötilassa on 65 astetta.
Kotelointiluokka IP20

Valokokaisuuden energialuokka A+


HIMMENNETTÄVYYS

LED paneelin sellaisenaan on himmennettävissä. Tämä tuotepaketti sisältää kuitenkin ei-himmennettävän LED vakiovirtaohjaimen, joten tuotekokonaisuus ei ole himmennettävä. Paneelista on saatavissa myös himmennettävä tuotepakettii. Myös vaihtamalla paketissa oleva LED vakiovirtaohjain himmennettäväksi kokonaisuus on himmennettävissä. Voit esim. käyttää DALI-ohjattavaa LED vakiovirtaohjainta LED paneelin ohjaukseen ja kokonaisuus on himmennettävissä DALI-väylässä. Ohjaimen omatoiminen vaihto vaatii jonkin verran tietämystä (ymmärrys paneelin ohjausvirrasta ja -jännitteestä), joten emme suosittele vaihtoa ilman, että tiedät varmasti mitä olet tekemässä. Voit kysyä neuvoa myös ammattitaitoisesta myynnistmme.

Uppoasennettava LED paneeli valkoiseksi maalatulla alumiinikehyksellä. Vaikka tämän Valokas LED paneelin paksuus on vain 12,5 mm, se on vankkarakenteinen ja alumiinikehyksen materiaalipaksuudessa suurimman huomion on saanut LED komponettien jäähdytys, jonka ansiosta valo on pitkäikainen. Tämä LED paneelimalli voidaan uppoasentaa ja sitä käytetään moniin eri valaistustarkoituksiin. Valokas paneeli sopii julkisiin tiloihin, liikehuoneistoihin, tuotantotiloihin, toimistoihin sekä myös valaisemaan kodin eri tiloja. Valokas LED paneelissa on taustalla kiinnikkeet, joihin kiinnitetään vankat asennusjouset (mukana myyntipakkauksessa). Valosta on ladattavissa valonjakotiedosto Dialux ohjelmaan sekä data-sheet (pdf-formaatissa, englanninkielinen).


LED PANEELIN RAKENNE JA LAATU

Paneeli on todella ohut mullistavan rakenteensa johdosta. Se on vain 12 mm paksuinen. LED paneelin kehys on polttomaalattua alumiinia (Al6063). Alumiinin paksuudessa (paksuus 3 mm) ja rakenteessa on otettu huomioon LED komponenttien jäähdytys, joten sen massa on riittävä. Tämän johdosta paneelin pintalämpötila huoneenlämmössä (24 astetta) tehtävässä pitkäaikaistestissä on maksimissaan 42 astetta. Useat valmistajat säästävät alumiinin paksuudessa, jolloin LED komponettit eivät jäähdy riittävän hyvin ja niiden elinikä on siksi lyhyt. Paneelissa LED komponentit on sijoitettu paneelin sisäsivuille alumiisen rungon ja valojohteen väliin. Komponettien ja alumiinin välissä on hyvin lämpöä johtavaa väliainetta, joka takaa LED komponetin hyvän jäähtymisen ja pitkän iän. Lämmönjohde myös liimaa LED komponentit kiinni valon runkoon, jolloin niiden sijainti on optimaalinen suhteessa valojohteeseen. Monissa näkemissämme LED paneeleissa LED komponentin ja alumiinisen kehyksen välissä ei ole lainkaan lämpöä johtavaa materiaalia (pelkä ilma!), jolloin LED komponentit käyvät liian lämpimänä ja se alentaa niiden elinikää ja valotuottoa.

LED:in tuottama valo johdetaan paneelin sivuista erityisesti tähän tarkoitukseen kehitetyllä reflektoivalla PMMA johteella (ns. Edge Lit teknologia). Valojohteeksi (LGP, light guide plate) on pitkällisten ja perusteellisten testien perusteella valittu Chimei Corporationin (Taiwan) valmistama PMMA valojohde (materiaali Acryrex). Valojohteella on erittäin suuri merkitys valon tasaisuuteen ja laatuun. Koska valolähteet ovat valopaneelin sivussa, on valojohteen laadulla suuri merkitys siihen, että valo on täysin tasainen. Joskus näkee juovikkaita ja epätasaisia valopaneeleita ja syy on usein valojohteessa. Valojohde on valon sisärakenteissa eikä se näy ulos.

Diffusori hajoittaa valoa. Se on valoaukon uloin osa joka on myös näkyvissä. Diffusorin tehtäviä ovat valon hajoittaminen ja heijastusten vähentäminen (ns. Anti-Glare pinta). Useilla diffusoireilla joiden laatuun ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota on myös ikävä taipumus muuttaa valon ominaisuuksia. Myös valojohteen materiaaleilla on erittäin suuri merkitys valon laatuun. Kaikki materiaalit joiden läpi valo kulkee, toimivat käytännössä valon suodattimena. Tämä tarkoittaa, että osa valon spektrin aallonpituuksita suodattuu muita enemmän pois ja siksi värit eivät toistu oikein eli valon värintoistoindeksi ei ole kovin hyvä. Valojohde ja diffusori muuttavat myös valon värilämpötilaa, koska osa valon spektrin aallonpituuksista suodattuu pois. Olemmekin mitanneet joidenkin valmistajien diffusoreista jopa 1000 K:n muutoksen ennen ja jälkeen diffusroin.Valmistjat ilmoittavat yleensä paneeleiden värilämpötilan niissä käytettyjen LED komponentien värilämpötilan mukaan. Jos valojohde tai diffusori muuttaa valon värilämpötilaa (myös spektriä), ei se todellakaan ole toivottava tilanne, koska esimerkiski haluttu 4200 K voisi muuttua lopulta 3200 K:si. Asiakas saakin lämpimän valkoista kellertävää valoa tuottavan valon vaikka hän halusi paljon puhtaamman valkoisen, vähemmän keltaisen. Sen lisäksi että valitsemme huolella materiaalit ja määrittelemme tarkasti komponettien värilämpötilan, me myös mittaamme aina valokokonaisuuden tuottaman värilämpötilan. Kyseinen mittaustulos löytyy lisäkuvista. Siitä löydät myös hyvin monet muut valotekniset parametrit spektreineen ja värintoistoindekseineen. Teemme myös maahantuomista eristä seurantamittauksia. Näin pystymme takamaan sen, että saat varmasti sellaisen valon kun mitä teknisien tietojen mukaan olet ostamassa.

PMMA johteen paksuus tulee olla sovitettu LED komponettien koon mukaan. LED paneeleisamme johteen paksuus on 4 mm. Kun valojohteen paksuus on oikea, saadaan LED komponentin tuottamasta valosta suurin osa siirrettyä hyötykäyttöön. Joillakin valmistajilla valojohteen paksuus on liian ohut, jolloin osa valosta ei johdu valojohteeseen ja sitä kautta lopulta valosta ulos. Syynä se vanha syy, halvennetaan tuotetta eli säästetään materiaalipaksuudessa.

Jotta valo olisi kaikkiaan kuitenkin laadukas, ei pidä unohtaa mitään osa-aluetta. Niinpä panostamme myös itse LED komponentin laatuun. Emme salli käytettäävksi halpoja heikkolaatuisia LED komponentteja. Meillä on tiukat vaatimukset ja pidämme niistä kiinni. Mm. värilämpötilalle on asetettu hyvin tiukka toleranssi (+/- 100K). Toleranssi on tiukka, koska samalla vaadimme että komponetti tuottaa vähintään 85 lm/W (osa paneeleista 100 lm/W) ja värintoistoindeksin ollessa vähintään 90. Nämä kaikki kolme parametria yhdistettynä ovat hyvin tiukat vaatimukset. Valokas LED paneelit toistavatkin värit kirkkaasti ja kauniisti. Paneelin spektri onkin hyvin leveä ja tasainen. Katso vaikka lisäkuvista.

Valon runkorakenne, tausta ja kehys on alumiinia. Tausta on ulospäin sininen, koska alumiinin pinnassa on vielä alumiinitehtaan jäljiltä suojamuovi paikoillaan. Se on poistettavissa.

Asennusjouset ovat myös vankaa tekoa. Niiden materiaali on ruostumatonta terästä ja ne on rakenteeltaan tukevat ja pitävät LED paneelin katossa lujasti. Myös kaikki ruuvit on ruostumatonta terästä.


PANELIN ASENNETTAVUUS

Valo sisältää 12,5 mm ohuen valolähteen (LED paneelin) ja erillisen ohjaimen (230 Vac). Ohjain asennetaan valon välittömään läheisyyteen (liitosjohto on noin 40...50 cm mallista riippuen).

Paneelissa on taustalla (irroitettavat) kiinityssilmukat, joihin kiinnitetään vankat asennusjouset. Katso ohje lisäkuvista. Kattoon tehdään asennusaukko johon paneeli yksinkertaisesti työnnetään asennusjouset taakse käännettynä. Asennussyvyys LED paneelin osalta on hyvin pieni, mutta asennusjousien kohdalla asennusyvyys on huomattavasti suurempi. Tämä rakenne sallii paneelin asennuksen esim. juoksun kohdalle, koska yleensä kattomateriaali on paneelin asennussyvyyttä paksumpi. Huomio asennuksessa, että ilman tulee päästä vaihtumaan paneelin taustalla mahdollisimman hyvin, jotta paneeli jäähtyy tehokkaasti taaten sen pitkäikäisyyden. Koska välikatossa on usein vähintään muutaman  sentimertin ilmatila, on se jo riittävä ilman liikkumiselle sallien paneelin hyvän jäähtymisen. LED ohjain kannattaa asentaa paneelin viereen, ei sen päälle (jos mahdollista).

Katso tarkemmat ohjeet LED paneeleiden asennuksesta Info-sivuiltamme (vasen valikko alhaalla).

Märkätiloissa kuten pesuhuonessa on otettava vallitsevat määräykset huomioon valon kotelon tiivesyluokan osalta. Tämä LED paneeli (kotelointiluokka IP54) voidaan asentaa esim. pesuhuoneeseen ilman rajoituksia, vaikka pesuhuonetilan yhteydessä olisikin yhteys saunaan. Saunan kattoon LED paneelia ei kuitenkaan saa asentaa lämmön takia. Lisää ohjeita Tukesin sivuilta. IP54 on parempi luokka kuin vaadittava IP44 (IPX4):
http://tukes.fi/fi/Toimialat/Sahko-ja-hissit/Sahkolaitteistot/kylpyhuoneen-sahkoasennukset/


Huomiothan aina, että kiinteitä asennuksia saa tehdä vain alan ammattilainen.

Lisätietoa kodin sähköistä ja kytkennösitä mitä itse saat tehdä löydät Tukesin oppaista esim:
http://tukes.fi/Tiedostot/sahko_ja_hissit/esitteet_ja_oppaat/Kodin_sahkoturvallisuus_web.pdf


LED OHJAIMEN (VAKIOVIRTAOHJAIN) ASENNETTAVUUS

Ohjaimessa on noin 20 cm pituinen liitoskaapeli. Kaapelissa olevat johdot on kokonaisuudessaan kaksoieristetty, kuten on myös LED vakiovirtaohjain. Huomioi ohjaimen asennuksessa vallitsevat asennusmääräykset. Kiinteitä asennuksia saa tehdä vain alan ammatilainen (esim. kattovalon asennuksen voi tehdä maalikko Tuksesin ohjeita noudatten). Tulojohdon päät on tinattu. Tinattua johtoa ei saa kytkeä sellaisenaan ruuvilla kiristyvään liittimeen. Käytä jousikuormitteista liitintä tai poista tinaus liitosjohdosta katkaisemalla se riittävän kaukaa tinauskohdasta. Huomio, että tina on saattanut imeytyä johdon sisään. Emme suosittele ruuviliitoksia vaan jousikuormitteista, jousikuormitteisia liittimiä on ostettavissa verkkokaupastamme, tuoteryhmä Vipurasialiittimet. Mikäli kuitenkin teet ruuviliitoksen, tee ne vallitsevien ohjeiden mukaan. Käytä tarvittaessa ruuviliitoksien yhteydessä puristettavia metalliholkkeja, jolloin et kytke säikeistä johtoa suoraan ruuvin painamaksi. Huomio, että liitosjohtojen liitokset täytyy tehdä ja suojata asianmukaisesti huomioiden vallitsevat sähköturvallisuusmääräykset.

Lähtöjohto: kiinteä, noin 20 cm, liittimellinen PVC-kaapeli kahdella johtimella (0,5 mm2). Liitin sopii LED paneeliin.Kytke ohjain aina paneeliin ennen kuin kytket sen syöttöjännitteesen. Vaikka liittimessä on O-rengas, ei ohjainta ja valoa saa asentaa ulkotiloihin.

Ohjain voidaan kiinnitää ruuveilla. Kotelossa on paikat ruuveille (eivät sisälly toimitukseen). Kotelon reikä on lähes poyöreä 4,5 mm reikä. Materiaalipaksuus kysiesessä kohdassa n. 4,0 mm.

Huomio asennuksessa, että ohjaimen ympärille tulee jättää vapaata ilmatilaa jotta ilma pääsee vaihtumaan sen ympärillä. Tämä parantaa ohjaimen jäähdytystä ja sen pitkäikäisyyttä.

TOIMITUS SISÄLTÄÄ

Toimitus sisältää asennusjouset (4 kpl), LED paneelin ja LED ohjaimen. Ohjaimen ja LED paneelin välisen johdon pituus on kokonaisuudessaan noin 50 cm. LED ohjaimessa on liittimellinen LED paneelin sopiva liitosjohto.

HYVÄKSYNNÄT

CE-hyväksytty
Täyttää vaatimuksen EN60598 ja EN62031 (LVD test report, testauslaitos Shenzhen ECT Testing Technologu Co., LTD)
Täyttää vaatimuksen EN55022 ja EN61000 (LVT test report, testauslaitos Shenzhen ECT Testing Technologu Co., LTD)
EMC yhteensopica (Declaration of Conformity, täydellinen EMC-test report, testauslaitos Shenzhen ECT Testing Technologu Co., LTD)
FC hyväksytty (USA)
RoHS (lyijyttömyys)

 

 

(*) elinikäodote perustuu LED komponenteille tehtävään standarditestiin ja standardin määrittelemiin kriteereihin. Elinaikaodote ei siten tarkoita koko tuotteen vähimmäisikää jonka jälkeen se täysin sammuu tai vielä toimii vaan alan standardin mukaista testiin perustuvaa elinaikaa. Esim. testistandardin LM80 mukaan määrätyn elinajan jälkeen valosta on vielä 80%  jäljellä. Testissä osalla näytteistä voi olla lyhyempikin elinaika esim. yksi kymmenestä, mutta suurimalla osalla tulee olla suurempi elinikä. Käytämme lukuna alan standarditestin (LM80) elinaikaodotetta, jolloin elinaikoja voi vertailla paremmin keskenään. Selvitä aina mihin elinaikaodote perustuu ennen tarkkoja vertailuja eri toimittajien kesken.

Ilmainen toimitus

Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut Toimituskulut

TUOTERYHMÄT

VERKKOMAKSUT

svm_2015 - OLD.jpg