LED valonauhojen tekniset tiedot

LED nauhamme ovat yleensä 5, 8 tai 10 mm leveitä ja nauhan mekaniikka on valkoisen värinen. Saatavana on myös sivusuunnassa taiteltavaa nauhaa sekä sivulle valoa antavaa nauhaa. Avoin IP20 luokan LED nauha voi olla pinnoitettu tai valettu silikoniin, jolloin se on suojattu kosteudelta, vedeltä ja se voi jopa kestää kemikaaleja ja hyvin suolaista merivettä. Yhdestä LED nauhasta on saatavissa montaa eri versiota, vaikka perusrakenne on sama. Nauhan tuotekoodi yksilöi millaisesta nauhasta on kysymys ja kertoo siten sen tekniset tiedot.

LED NAUHOJEN TUOTEKOODI

Led nauhojemme tuotekoodi yksilöi millaisesta LED nauhasta on kyse (tekniset tiedot). Tuotekoodi muodostuu loogisesti, alla on esimerkin mukaisesti yleisimmän tuotteemme koodi purettuna auki.

Kirjaimet ja numerot voivat vaihdella riippuen tuotteestamme. Alla on tarkempi selitys. LED nauhan tuotekoodi alkaa aina kirjaimella F joka on siis aina ensimmäinen kirjain.

1. LAATIKKO, TOINEN KIRJAIN

 • W = IP20 luokan avoin LED nauha, jossa nauhan mekaniikan väri on valkoinen
 • F = IP54 luokan puolisuljettu LED nauha. “Face” silikooni (liima) eli silikooni on vain nauhan pinnassa
 • P = IP67 luokan kosteuden kestävä LED nauha. Kosteuden kesto on tehty ohuen ohuella paryleenipinnoitteella
 • S = IP68 luokan vettä, ja kemikaaleja (esim. polttoaine) kestävä LED nauha. Nauha on valettu kauttaaltaan silikoniin
 • M = IP68. Onton silikoniletkun sisään “pujotettu” LED nauha
 • K = Sivusuuntaan valoa antava LED nauha, IP20

1. LAATIKKO, KOLMAS KIRJAIN

Tätä kirjainta ei yleensä ole, ellei LED nauha ole tavallisesta hyvin poikkeava.

 • T = Sivusuunnassa taiteltava LED nauha
 • K = vain 5 mm leveä nauha

2. LAATIKKO

LED komponenttien lukumäärä 500 cm nauhakelassa. Tavallisesti 150, 300, 600 tai 1200 kpl. Mitä useampi LED nauhassa on, sitä tiheämmässä ne ovat. Tätä tietoa voi käyttää hyväksesi jos teet LED nauhalla suoraa valaistusta ja haluat välttyä koristevalomaiselta pistemäisyydeltä.

3. LAATIKKO

LED nauhan antaman valon värilämpötila tai väri. Jos LED nauha antaa vain valkoista valoa, kertoo kirjain nauhan tuottaman valon värilämpötilan.

 • M = lämmin valkoinen, CT=3200 K
 • T = puhtaan valkoinen, CT=4200 K
 • L = luonnon valkoinen, CT=5000 K
 • D = päivän valkoinen, CT=5500 K
 • C = kylmän valkoinen, CT on yli 6000 K
 • R = punaista valoa tuottava
 • G = vihreää valoa tuottava
 • B = sinistä valoa tuottava
 • Y = keltaista valoa tuottava
 • RGB = punaista, vihreää ja sinistä valoa tuottava
 • RGBM = punaista, vihreää ja sinistä valoa tuottava. Lisäksi lämpimän valkoista, CT=3200 K
 • RGBT = punaista, vihreää ja sinistä valoa tuottava. Lisäksi puhtaan valkoista, CT=4200 K
 • RGBD = punaista, vihreää ja sinistä valoa tuottava. Lisäksi päivän valkoista, CT=5500 K

4. LAATIKKO

LED komponentin mekaaninen koko. Karkeasti yleistäen: mitä suurempi mekaaninen koko on, sen enemmän yksittäinen LED tuottaa valoa. Lisäksi suuremmassa LED komponentissa on suurempi pinta-ala sen jäähdytykseen. Suurilla tehoilla kannattaa yleensä valita mahdollisimman suuri LED komponentti, jotta se jäähtyy paremmin ja valo on pitkäikäisempi. Komponentin koko ilmoitetaan millimetrin kymmenesosien tarkkuudella (esim. 3528 = 3,5 x 2,8 mm). Vaihtoehtoina ovat:

 • 3528 = LED komponentti tuottaa n. 7…8 lm / LED riippuen värilämpötilasta
 • 5050 = LED komponentti tuottaa n. 20…22 lm / LED riippuen värilämpötilasta
 • 2835 = LED komponentti tuottaa n. 22…24 lm / LED riippuen värilämpötilasta
 • 5630 = LED komponentti tuottaa n. 50…55 lm / LED riippuen värilämpötilasta
 • 3014 = LED komponentti tuottaa n. 10…12 lm / LED riippuen värilämpötilasta
 • 335 = Sivusuuntaan valoa antava. LED komponentti tuottaa n. 6…7 lm / LED riippuen värilämpötilasta

Myyntiohjelmistossamme on saatavissa kaikilla edellä mainituilla LED komponenteilla LED nauhoja. Osa on tilaustuotteita projektimyynnissäämme, joten et löydä niitä verkkokaupastamme.

5. LAATIKKO

Värintoistoindeksi. Nykytuotteissamme tässä on kirjain C tarkoittaen sitä, että se on uudempaa sukupolvea ja värintoistoindeksi CRI on parempi kuin 90. Jos tässä ei ole kirjainta, se yleensä tarkoittaa että tuote on ns. vanhempaa sukupolvea eli CRI>80. Joitakin tuotteita voit vielä löytää vanhalla koodilla, vaikka tuote onkin jo uudempaa sukupolvea. Ilmoitamme kuitenkin aina värintoistoindeksin erikseen tuotteen tiedoissa.

6. LAATIKKO

Käyttöjännite. Yleisin on hyvästä syystä 24 V, mutta osaa tuotteitamme saa myös 12 V tai 5 V jännitteellä. Kaikkia LED nauhoja voidaan kuitenkin käyttää esim. 230 Vac jännitteellä jännitelähteen avulla.

LED NAUHOJEN MEKANIIKASTA

LED nauhamme myydään yleisesti keloittain. Kelan pituus on 500 cm. Joitakin tuotteita saa ostettua lyhyempänä, pituus riippuu nauhan katkaisuvälistä (2,5 cm, 5 cm tai 10 cm). Keloittain myytävien LED nauhojen kummassakin päässä on yleensä 150 cm liitosjohto, ellei toisin ole mainittu. Pätkittäin myytävissä nauhoissa ei ole liitosjohtoa. LED nauhat voidaan katkaista katkaisukohdista, katkaisukohta riippuu nauhan rakenteesta ja se on mainitu jäljempänä teknisissä tiedoissa. Nauhoja ja sen pätkiä voidaan liittää yhteen juottamalla, liitospaloilla tai liitosjohdoilla. Lisää tietoa tästä saat  artikkeleistamme Käyttöohjeita ja vinkkejä asennukseen.

Nauhassa on siis kiinteä 150 cm pitkä liitosjohto, joka helpottaa huomattavasti asennusta. Esimerkiksi työtason valaisussa jännitelähteen voit sijoittaa vaikka keittiön yläkaapin päälle ja nauhassamme oleva pitkä liitosjohto sallii helpon asennuksen ilman johtojen jatkamista. Tulee kerralla siistimpi asennus vaivatta.

Nauhoja voidaan kytkeä peräkkäin ketjuun 24 V järjestelmässä maksimissaan 10 m, vaikka suosittelmme pitäytymään 5 m maksimipituudessa. 12 V järjestelmissä käytettäessä yli 60W LED nauhaa maksimi pituus on vain 2,5 metriä! Mikäli nauhaa halutaan asentaa samaan tilaan (tai ketjuun) enemmän, täytyy jokaiselle pätkälle tuoda oma syöttö jännitelähteeltä. Rajoitus 10 / 5 m (ja suositus 5 m / 2,5 m) koskee vain asennusta, jossa syöttöjännite seuraavalle nauhalle otetaan siis edellisestä nauhasta.

Jos valitun jännitelähteen tai PWM himmentimen syöttöteho (tai virta) ei riitä tarvittavalle nauhamäärälle, voidaan sitä kasvattaa lähes rajattomasti tehovahvistimilla.

Nauhoissamme on laadukas ja luotettava aito 3M:n teippi. 3M:n teippi pysyy rasvattomassa ja tasaisessa pinnassa erittäin lujasti(esim. kaapiston pohja, maalatut ja lakatut pinnat jne). Asennuksen jälkeen teipin pysyvyys paranee muutaman viikon käytön seurauksena, ja nauha on käytännössä mahdoton irroittaa esim. kaapiston pohjasta ilman vaurioita. Yleensä melamiininpalasia lähtee LED-nauhan mukana. Jos joudut irroittamaan LED nauhan myöhemmin, lämmitä sitä esim. hiustenkuivaajalla, jolloin liima irtoaa helpommin.

Edes 3M laadukas teippi ei ole kuitenkaan välttämättä aina jokaisessa tilanteessa riittävä, riippuen täysin pinnan materiaalin ominaisuuksista joihin tuote kiinnitetään. Puhdista kiinnityspinnat rasvasta (esim. mieto astianpesulios) ja pölystä. Kiinnityspinnan tulee olla kuiva. Erittäin sileää pintaa voidaan vähän karhentaa, mutta tarra pysyy erinomaisesti mm. sileässä melamiinipinnassa (keittiön kaapit) tai maalatussa alumiinissa ilman karhennusta, kunhan rasvat ja pöly on poistettu. Karheat pinnat kuten rappaus tai sahattu lauta ovat varmasti niin suuri haaste ohuelle 3M:n teipille, että sellaisissa paikoissa tulee tartuntaa parantaa liimamassalla, esim. Sikafex 221, Wurth asennusliima.

LED nauhojen kosteussulku on jaettu kolmeen eri luokkaan. IP20, IP54 ja IP68.

IP20 luokan nauhat on tarkoitettu kuivaan sisätilaan. Näissä on täysin avoin rakenne. Nauha kyllä kestää hetkellistä kosteutta eli muutama pudas vesipisara silloin tällöin ei haittaa. Jos tälläiseen on riski kuten mm. pesualtaan kohdalla on, niin nauha tulee asentaa suojakannella varustettuun alumiiniprofiilin sisään, joka estää vesiroiskeet tehokkaasti.

IP54 (IP44) luokan nauhat on ns. puolisuljettuja. Nauhan päälipinnassa on silikoninen suoja. Näin ollen nauha voidaan asentaa paikkaan, jossa se joutuu alttiiksi roiskeveden pisaroille tai kondenssivedelle (lämpötilaerot). Nauhaa ei tule käyttää ulkotiloissa, koska sen tausta ei ole suljettu mitenkään. Näin ollen ilman kosteus pääsee nauhan sisälle ja aiheutata syöpymistä ja katkoksia.

IP68 (IP67) luokan nauha on kauttaaltaan suojattu ja se on vesitiivis. Käytä tätä nauhaa ulkoasennuskissa.

LED NAUHOJEN KÄYTTÖJÄNNITE

LED nauha ei tarvitse erillistä ohjainta, vaan se toimii suoraan tasajännitteellä. Se ei siis vaadi ohjainta vaan se toimii suoraan sellaisenaan kytkettäessä käyttöjännitteeseen, esim. akkuun  (aurinkosähköjärjestelmät) tai jännitelähteeseen. Koska nauha toimii myös mm. autoissa, veneissä ja aurinkosähköjärjestelmissä, emme pakkomyy jännitelähdettä nauhan mukana, vaan se tulee ostaa erikseen tarpeen vaatiessa. Huomaa kuitenkin, että 24 V käyttöjännite on aina parempi valinta kuin 12 V. Valitse siis 24 V jännite aina kun se on mahdollista. Nimellisen käyttöjännitteen saa ylittää 10 %:lla. Korkeampi jännite vaikuttaa jo LED nauhan elinikään alentavasti.

Käyttö kotona (230 V) vaatii jännitelähteen  (ns. muuntaja).

LED NAUHOJEN HIMMENNETTÄVYYS

Kaikki LED nauhamme on himmennettävissä. Koska LED nauhat toimivat vakiojännitteellä (CV, constant voltage), niin paras himmennysmenetelmä on pulssisuhdehimmennys (PWM, pulse width modulation). PWM himmennin kytketään jännitelähteen ja LED nauhan väliin. PWM himmennin himmentää valoja siten, että se katkoo jänniteen syöttöä valolähteelle (on->off->on->off-on…).  Taajuus on niin suuri ettei ihmissilmä tai usein edes kamera sitä havaitse. Valo on kuitenkin vain osan aikaa päällä, jolloin sen valoteho alenee. Samalla alenee myös valon itse tuottama lämpöteho.

Yleisimmmät myymämme himmentimet LED nauhoillemme ovat:

Näillä himmentimillä ja niiden ohjauksilla voidaan toteuttaa jo lähes kaikki himmennystarpeet, vaikka verkkokaupassamme on koko joukko muitakin himmentimiä. Mikäli tarpeesi himmentää LED nauhoja muilla järjestelmillä kuten esim. 1-10V säätimellä, DALI, PUSH-DIM, SWITCH-DIM, KNX, Z-WAVE tai ZIGBEE:llä, ota yhteys myyntiimme. Nämä tuotteet eivät pääsääntöisesti ole vielä verkkokaupassamme, koska niiden valinta vaatii jonkin verran ammattitaitoa.

HIMMENTIMEN MAHDOLLISESTI AIHEUTTAMA ÄÄNEKÄS SIRINÄ HIMMENNETTÄESSÄ.

LED nauhoja ja joitakin muita LED valolähteitä himmennetään pulssisuhdehimmentimellä (PWM, pulse width modulation). PWM himmennin himmentää valoja siten, että se katkoo jänniteen syöttöä valolähteelle (on->off->on->off-on…). Kun katkominen tapahtuu riittävällä taajuudella, ei ihmissilmä huomaa katkomista, mutta koska valo on osan aikaa poissa päältä sen valoteho alenee. Silmä näkee tämän valon himmenemisenä. PWM himmennin siis katkoo valolle menevää sähköä nopeaan tahtiin. Joissain tapauksissa tämä aiheuttaa jännitelähteessä tilanteen, jossa sen mekaaniset osat fyysisesti alkavat liikkumaan eli värähtelemään resonanssitaajuudella. Tärisevät osat ovat tyypillisesti jännitelähteen sisällä oleva muuntaja, kelat ja mahdollisesti jopa suurimmat kondensaattorit. Tärinä johtuu fysiikan laeista, esim. muuntajan käämin sisällä oleva ferriittinen materiaali voi alkaa tärisemään sen ympärillä olevan vaihtelevan magneettikentän vaikutuksesta (pulssisuhteinen jännitteen katkonta aiheuttaa magneettikentän muutoksia). Tämä osien mekaaninen tärinä kuuluu jännitelähteestä ulos vinkumisena.

Ilmiö ei ole vaarallinen. Ilmiö on myös hyvin yksilöllinen, ja sen ilmenemisen voimakkuus (kuuluuko se vai ei)  riippuu hyvin monesta eri tekijästä. Kyse ei ole siis viasta minkään tuotteen tai sen sisällä olevan komponentin osalta. Useinkaan minkään yksittäisen osan  vaihto ei korjaa tilannetta, välttämättä ei edes kaikkien osien vaihto.  Ainoa ongelma on, jos tämä vinkuminen kuuluu häiritsevästi. Äänestä pääsee eroon kun jännitelähteen ja himmentimen väliin asennetaan suodatin, joka estää edellä kuvatun ongelman. Suotimen asennuksen jälkeen  jännitelähteen osat eivät ala värähtelemään niin helposti. Suodin tulee minimissään mitoittaa käytetylle kuormalle.

Toimitamme suotimen (vain omille asiakkaillemme) jälkikäteen, jos suotimelle on tarve. Yleensä tarvetta ei ole. Osien äänekäs resonointi on hyvin harvinainen ilmiö. Suodin on helppo asentaa mukana tulevan ohjeen ja tarvikkeiden avulla eikä se vaadi sähkömiehen pätevyyttä.

Myös ylimääräiset ja liian ohuet johdot järjestelmässä voivat myös aiheuttaa ongelmia, joten liian pitkiä ja sykkyrällä olevia johtoja tulee välttää.

KÄYTTÖJÄNNITE 12 Vdc vai 24 Vdc?

LED nauhoja saa useilla eri käyttöjännitteillä. Yleisin markkinoilla oleva käyttöjännite taitaa olla 12 V. Me kuitenkin suosimme 24 V jännitettä, koska sille on painavat syyt. Samalla siirtoteholla 24 V järjestelmässä on puolet pienemmät siirtohäviöt. Tämä tulee fysiikasta, tehon kaava on P = U * I (sähköteho = jännite * virta). Koska jännite on suurempi, alenee johdoissa oleva virta puoleen. Johtimien siirtohäviö taas on suoraan verrannolinen virran suuruuteen, koska johtimen resistanssi pysyy saman (Ohmin laki, U = R * I eli häviöjännite  = johtimen resistanssi * virta). Sen lisäksi että osa tehosta häviää lämpönä ilmaan, myös LED nauhan käyttöjännite alenee. Tämän takia LED nauha toimii alijännitteellä eikä se tuota niin suurta valomäärää. Alla on lämpökamerakuva tilanteesta. Mitä kuumempi johto on, sen suuremmat häviöt (jännitteenalenema) siinä on.

Lämpökamerakuva johdon lämpötilasta samalla kuormalla. 12V järjestelmässä johto lämpenee 29 asteeseen (nousu 5,7 astetta), 24V jännitteessä 24,5 asteeseen (nousu 1,1 astetta). Ympäristölämpötila on ollut 23,4 astetta. Kuormana on ollut 500 cm nauhaa eli koko nauhakela.

Koska myös LED nauhan oma “sisäinen johdotus” (eli kuparifolio) toimii tehon siirtotienä, myös nauhassa on tämä sama ilmiö olemassa. Tästä syystä jännite alenee LED nauhan loppupäähän siirryttäessä. 12V järjestelmässä jännitteen alenema aiheuttaa sen, että LED nauhan loppupää tuottaa jopa kameran ja silmin havaittavan vähäisemman valomäärän. Koska jännite on alentunut, nauhan tehokin on pienentynyt. Sen huomaa myös lämpökamerakuvasta. Alla kuva 24V järjestelmästä ja 12V järjestelmästä. Ne on eroteltu keltaisella vaakaviivalla toisistaan. 24V järjestelmässä ylempi nauha on nauhan loppupää. 12V järjestelmässä alempi nauha on nauhan loppupää. Käytetyn nauhan pituus on 500 cm eli koko kela.

Jo kamerakuvasta näkee, että 12V nauhan loppupää on huomatavan himmeä. 12V nauhan lämpötila on nauhan alussa 78,0 astetta. Vertaa sitä 24V nauhan 44,2 asteeseen. Tämä erittäin suuri ero johtuu täysin nauhan eri käyttöjännitteestä, nauhan omat siirtohäviöt tuplaavat lämmön tuotannon. Huomiona on myös, että 78 asteen lämpötila on aivan liian suuri ja se alentaakin voimakkaasti LED nauhan elinikää. Siirtohäviöt 500 cm pituudelta (koko kela) havaitsee myös 12V nauhan loppupään lämpötilasta. Koska jännite nauhan loppupäässä on alentunut huomattavasti siirtohäviöiden takia, lämpötila on alkupäähän verrattuna vaatimaton 28,9 astetta. Toki 24V jännitteelläkin on alenemaa, mutta saman valmistajan nauhassa se on puolet pienempi. Tässä testissä on ollut saman valmistajan kaksi eri versiota samasta nauhasta. Toinen on 12V ja toinen 24V.Tämän takia 12V nauhaa ei suositella käytettäväksi kovin pitkiä pätkiä.

Edellisen perusteella on siis ilmiselvää, että kannattaa käyttää ainoastaan 24V LED nauhaa. Toki 48V nauha olisi vielä parempi, mutta sellaista ei vielä tietojemme mukaan valitettavasti valmisteta.

(*) elinikäodote perustuu LED komponenteille tehtävään standarditestiin ja standardin määrittelemiin kriteereihin. Elinaikaodote ei siten tarkoita koko tuotteen vähimmäisikää jonka jälkeen sammuu tai vielä toimii vaan alan standardin mukaista testiin perustuvaa elinaikaa. Esim. testistandardin LM80 mukaan määrätyn elinajan jälkeen valosta on vielä 80%  jäljellä. Testissä osalla näytteistä voi olla lyhyempikin elinaika esim. yksi kymmenestä, mutta suurimalla osalla tulee olla suurempi elinikä.

LED NAUHAT JOISSA ON KOMPONENTTINA 5050 KOKOINEN LED

Tunnistat nämä LED nauhat siitä, että tuotekoodissa on noin sen keskikohdassa numerosarja 5050. Tämä on yleisin LED nauhamallisto mitä myymme.

Valomäärä näissä laadukkaissaa himmennettävässä LED-nauhoisamme on enemmän kuin riittävä kaikkiin valaisutarpeisiin, esim. keittiön työtasojen valaisuun, jolloin työtasolle saadaan reilusti enemmän kuin suositeltava valomäärä. Suositusten mukainen valomäärä työtasolla on 500 luksia, ja tällä valonauhalla saadaan noin 950-1050 luksin valomäärä. Supervalokkaiden LED komponenttien lukumäärä on 150 tai 300 kpl. LED komponentin paikan koko nauhassa on 5050++ eli suurempi kuin useimmissa muissa nauhoissa. Suurempi komponenttipaikka mahdollistaa käytettäväksi tehokkaampia ja enemmän valoa tuottavia 5050++ koteloisia (++ = suurempi jäähdytysala) LED komponentteja, joissa on parempi lämmönhallinta ja siten suurempi valotuotto ja pidempi elinikä.

Päivitämme seuraavat valon perusmittauskuvat silloin tällöin. Mittaamme kuitenkin jokaisen maahantuodun erän.  Koska valotekniset parametrit ovat LED komponenttikohtaisia, nämä mittaustulokset pätevät kaikkiin LED nauhoihimme joissa on käytössä kyseinen LED komponentti.

5050-KOMPONENTILLA SPEKTRI JA VÄRINTOISTOINDEKSI (CRI) ERI VÄRILÄMPÖTILOILLA

VÄRILÄMPÖTILA 3200 K

CRI = 97,2
R9 = 94,8
Hallitseva aallonpituus 585,0 nm
Ärsykepuhtaus (purity) 0,4878

VÄRILÄMPÖTILA 4200K

CRI = 97,3
R9 = 98,3
Hallitseva aallonpituus 582,1 nm
Ärsykepuhtaus (purity) 0,1958

VÄRILÄMPÖTILA 5500K

CRI = 93,2
R9 = 68,3
Hallitseva aallonpituus 563,3 nm
Ärsykepuhtaus (purity) 0,053

Tekniset tiedot (koko 500 cm nauha) IP-luokasta riippumatta:

Käyttöjännite 24 V dc (23,0…26,4 V) tai 12 V (11…13,2 V)
Tasajännite (polariteettiriippuvuus). Toimii vaihtosähköllä vain puolella teholla.
Käyttö 230 V jännitteellä erillisellä jännitelähteellä
Valon aukeamiskulma 120 astetta (erittäin leveä)
LED:ien malli tai rakenne: 5050+ SMD (pintaliitos)
Elinaikaodote vähintään 75 000 tuntia perustuen LM80 standarditestiin (yli 80% valovoimasta jäljellä 75000 tunnin jälkeen (*)
Käyttölämpötila -35…60 astetta
Nauhan mekaniikan väri on valkoinen.

Nauhaa ei tarvitse erikseen jäähdyttää. Nauhaa voi turvallisesti käyttää myös, kun se liimaa huokoiseen materiaalin kuten puu ja pahvi. Jos kokeilet nauhaa, avaa koko kela, koska kelassa oleva nauha kuumentaa itseään liikaa.

150 LED:in tuote

 • Sähköteho (nimellinen) n. 36 W  / 500 cm eli 7,2 W / 100 cm
 • Virta n. 1,5 A (@ 24V) tai 3,0A (@ 12V)
 • Nauhan valovirta noin  3450 lm (690 lm/100cm). 100 W hehkulampun valovirta on noin 1300 lm.  Tuote antaa siis enemmän valoa kuin kaksi 100 W hehkulamppua.
 • LED:ien lukumäärä: 150 kpl tehokkaita LED:ejä.

300 LED:in tuote

 • Sähköteho (nimellinen) n. 72 W  / 500 cm eli 14,4 W / 100 cm
 • Virta n. 2,3 A (@ 24V) tai 5,2 A (@ 12V)
 • Nauhan valovirta noin  6900 lm (1380 lm/100cm). 100 W hehkulampun valovirta on noin 1300 lm.  Tuote antaa siis enemmän valoa kuin viisii 100 W hehkulamppua.
 • LED:ien lukumäärä: 300 kpl tehokkaita LED:ejä.

Nauha voidaan katkaista sopivan mittaiseksi katkaisukohdasta, joka on merkittynä pystyviivalla nauhaa. Katkaisukohdan kummallakin puolella on jännitteen liitospisteet (kuparin väriset täplät). Katkaisukohta on tässä nauhassa on 12V jännitteellä 5 cm ja 24V jännitteellä 10 cm välein.

Suuremmissa asennuksissa emme suosittelle asennettavaksi tätä nauhaa 500 cm pidempää yhtenäistä pätkää yhdellä syöttöjohdolla. Mikäli tarpeesi yhtenäiselle nauhalle on pidempi, voit syöttää jännitteen nauhapätkän kummastakin päästä (samalla jännitelähteellä, max 10 m nauhapätkä) tai järjestä syöttö niin, että tuot jokaiselle 500 cm pituiselle peräkkäiselle nauhalle oman jännitesyötön. Syy tähän järjestelyyn on se, että näin suurilla tehoilla (virroilla) syöttöjohtojen resistanssi alkaa aiheuttamaan jo paljon jännitehäviötä, ja syöttöjohdon paksuutta pitäisi kasvataa huomattavasti tämän kompensoimiseen.

Nauhojen pintalämpötila täydellä teholla huoneen lämmössä:

 • Nauhan alussa: alle 45 astetta
 • Nauhan lopussa: alle 40 astetta

Mekaaniset tiedot, IP20 luokan LED nauha (tuotekoodi alkaa FW….):

Pituus 500 cm
Leveys 10 mm
Korkeus 2,2 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm)
Kelan paino n. 160 gr

Avoin rakenne. IP20. IP-luokitusta voi parantaa IP44 luokaksi käyttämällä alumiinista asennusprofiilia diffusorilla.

Jos IP20 luokitus avoimessa LED nauhassa ei ole riittävä, voidaan käyttää vesitiisiitä IP67 / IP68 luokitettua LED nauhaamme.

Mekaaniset tiedot, IP67 luokan LED nauha (tuotekoodi alkaa FP….):

Pituus 500 cm
Leveys 10 mm
Korkeus 2,2 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm + 0,01 mm paryleenipinta)
Kelan paino 170 gr
Suljettu rakenne (Paryleenipinnoite)

Käyttölämpötila -35…60 astetta
Asennuslämpötila 5…40 astetta (liiman tarttuvuus!)
Tuotetta ei ole tarkoitettu liikuteltavaksi käytettäessä.

Paryleenipinnoitteena tässä tuotteessa käytetään Paryleeni C-tyyppiä. Sen ominaisuuksiin kuuluu mm

Mekaaniset tiedot, IP68 luokan LED nauha (tuotekoodi alkaa FS….):

Pituus 500 cm
Leveys n. 12 mm (nauhan kalvo 10 mm)
Paksuus noin 5 mm
Kelan paino 550 gr
Suljettu rakenne (valettu silikoniin).

Käyttölämpötila -35…60 astetta
Asennuslämpötila 5…40 astetta (liimaus)

Silikoniin kauttaaltaan valettu vesitiivis (IP68) LED nauha pitkillä vesitiiviillä liitosjohdoilla. Todella kestävä rakenne kemiallisesti ja mekaanisesti. Nauhan kummassakin päässä on 150 cm vesitiivis liitäntäjohto vesitiiveillä lukittavilla liittimillä. Pitkä liitosjohto nauhan kummasakin päässä helpottaa huomattavasti asennusta.

SILIKONI JA SEN EDUT.

Verrattuna PVC muoviin pinnoitettuihin LED nauhoihin, silikoniin valetulla on huomattavia etuja. Se on erittäin kestävä niin mekaanisesti kuin kemiallisesti. Silikoni kestää, toisin kuin PVC, merivettä, UV:ta, useimpia kemikaaleja ja polttonesteitä ja lisäksi vielä enemmän mekaanista kulutusta ja liikettä. Silikoniin valetun LED nauhan optiset ominaisuudet ja niiden pysyvyys ovat myös paljon paremmat kuin PVC:hen valettujen. PVC pinnoitettujen nauhojen optiset ominaisuudet heikkenevät ajan saatossa, yhä enemmän valoa jää itse pinnoitteeseen vuosien saatossa. Silikonisen LED nauhan lämmönkesto vesisuojauksen osalta on huomattavasti parempi. Se kestää suurempia lämpötilanvaihteluita ja pakkasta. Luonnollisesti silikoni kestää myös suurempia lämpötiloja muuttumattomana, toisin kuin PVC muovi.

Silikonitiivistysaineet ovat hajuttomia ja värittömiä, vedenpitäviä, kemikaalinkestäviä, hapettumista kestäviä ja vakaita korkeissa lämpötiloissa.

Nauhassa on 3M:n kaksipuolinen teippi. Lisäksi voit käyttää silikonisia kiinnikkeita varmistamaan kiinnityksen.

Soveltuu erittäin hyvin ulkokäyttöön.

LED NAUHAT JOISSA ON KOMPONENTTINA 2835 KOKOINEN LED

LÄMMIN VALKOINEN, 3200 K

PUHTAAN VALKOINEN, 4200 K

PÄIVÄN VALKOINEN, 5500 K

LED NAUHAN FW600-TEKNISET TIEDOT

Tätä nauhaa saa vain 24 V jännitteellä.

Elinikäodote yli 50000 tunita perustuen LM80 lestiin (*)

Käyttöjännitealue 23,5…25,2 V

LED komponenttien lukumäärä 600 kpl / 500 cm kela.

Mitattu sähköteho 92W / 500 cm kela (nimellinen sähköteho 96 W)

Virrankulutus 3,85 A / 500 cm kela (@24 V) = 92 W

Valon aukeamiskulma 120 astetta (erittäin leveä).

Nauhan valovirta rajoitettuna nimellisjännitteellä 24V on 8500 lm (1700 lm/100cm). Vertaa 100 W hehkulampun valovirtaan, joka on noin 1200 lm.  Tuote antaa siis enemmän valoa kuin mitä seitsemän 100 W hehkulamppua.

LED nauha, jonka nimelllinen teho on 96W / 500 cm (20W/m). LED nauhassa on 600 LED komponenttia / 500 cm eli 120 kpl / metri. Koska LED komponentteja (eli valopisteitä) on tiheämmässä, niin nauha tuottaa yhtenäisempää valoa, kun se asennetaan matalaan alumiiniprofiiliin, jossa diffusori on lähellä LED komponenttia. Profiilin korkeus tulisi olla vähintään 10 mm, jolloin yksittäisiä valopisteitä ei juuri näy. Koska nauha on hyvin tehokas ja LED komponenttien lukumäärä nauhassa on suuri (komponentit lähekkäin toisiaan), on suositeltavaa asentaa nauha alumiiniseen profiiliin. Käytetty LED komponentti on 2835 koteloinen.

LED komponenttien ohjausvirta on rajoitettu noin kolmasosan verran sallitusta maksimi virrasta. Maksimi virta on 50 mA, mutta tässä nauhassa nimellisjännitteellä virta on vain 38 mA. Tästä syystä nauha ei lämpene yli sallitun. Kuitenkin, mitä viileämpänä LED komponentti toimii, sen pitkäikäisempi se on, joten on suositeltavaa käyttää alumiiniprofiilia tämän nauhan kanssa.

Nauhan pintalämpötila täydellä teholla huoneen lämmössä:

 • Nauhan alussa: alle 54 astetta
 • Nauhan lopussa: alle 48 astetta

Valomäärä tässä laadukaassa himmennettävässä LED-nauhassa on enemmän kuin riittävä kaikkiin valaisutarpeisiin, esim. keittiön työtasojen valaisuun, jolloin työtasolle saadaan reilusti enemmän kuin suositeltava valomäärä. Nauha soveltuu myös epäsuoran tai jopa suoran valaistuksen tekoon. Nauhassa on aito laadukas 3M:n teippi, joka takaa nauhan luotettavan kiinnittymisen. Nauha on katkaistavissa katkaisukohdasta. Nauhamekaniikan (“piirilevy”) väri on valkoinen.

Nauha voidaan katkaista katkaisukohdista. Kaikkia nauhasta katkaistuja pätkiä voidaan käyttää joko yhdessä tai erikseen, joten hukkapätkiä ei jää. Nauha toimitetaan 500 cm:n kelassa. LED nauha ei vaadi ohjainta vaan se toimii suoraan sellaisenaan kytkettäessä käyttöjännitteeseen. Jännitelähteen koko riippuu siitä, kuinka paljon nauhaa asennettaan valaistuskohteeseen.

Nauhassa on kiinteä 150 cm pitkä liitosjohto, joka helpottaa huomattavasti asennusta. Työtason valaisussa jännitelähteen voit sijoittaa vaikka keittiön yläkaapin päälle ja nauhassamme oleva pitkä liitosjohto sallii helpon asennuksen ilman johtojen jatkamista. tulee kerralla siistimpi asennus vaivatta.

Mekaaniset tiedot:

Pituus 500 cm
Leveys 10 mm
Korkeus 2,2 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm)
Kelan paino 160 gr
Katkaisuväli 5 cm
Avoin rakenne. IP20. IP-luokitusta voi parantaa IP-44 luokaksi käyttämällä alumiinista asennusprofiilia diffusorilla.

Muuta:

Nauhoja voidaan kytkeä peräkkäin ketjuun maksimissaan 5 m eli ainoastaan tämä kela. Mikäli nauhaa halutaan asentaa samaan tilaan (tai ketjuun) enemmän, täytyy jokaiselle 5 m pätkälle tuoda oma syöttö jännitelähteeltä. Normaalit liittimelliset liitos- ja välijohdot eivät sovellu käytettäväksi tämän tuotteen kanssa.

LED NAUHAN FW1200-TEKNISET TIEDOT

Tätä nauhaa saa vain 24 V jännitteellä.

Elinikäodote yli 50000 tunita perustuen LM80 lestiin (*)

Käyttöjännitealue 23,5…25,2 V

LED komponenttien lukumäärä 1200 kpl / 500 cm kela.

Mitattu sähköteho 91W / 500 cm kela (nimellinen sähköteho 96 W)

Virrankulutus 3,80 A / 500 cm kela (@24 V)

Valon aukeamiskulma 120 astetta (erittäin leveä).

Nauhan valovirta rajoitettuna nimellisjännitteellä 24V on 8500 lm (1700 lm/100cm). Vertaa 100 W hehkulampun valovirtaan, joka on noin 1200 lm.  Tuote antaa siis enemmän valoa kuin mitä seitsemän 100 W hehkulamppua.

LED nauha, jonka nimelllinen teho on 96W / 500 cm (20W/m). LED nauhassa on 1200 LED komponenttia / 500 cm eli 240 kpl / metri. Koska LED komponentteja (eli valopisteitä) on erittäin tiheässä, niin nauha tuottaa yhtenäisestä valoa, kun se asennetaan matalaan alumiiniprofiiliin, jossa diffusori on lähellä LED komponenttia. Profiilin korkeus tulisi olla vähintään 8 mm, jolloin yksittäisiä valopisteitä ei näy lainkaan, näkyy vain yhtenäinen viiva. Koska nauha on hyvin tehokas ja LED komponenttien lukumäärä nauhassa on suuri (komponentit on lähes kiinni toisiaan), on suositeltavaa asentaa nauha ehdottomasti alumiiniseen profiiliin. Käytetty LED komponentti on 2835 koteloinen.

LED komponenttien ohjausvirta on rajoitettu noin kuudesosaan sallitusta maksimi virrasta. Maksimi virta on 50 mA, mutta tässä nauhassa nimellisjännitteellä virta on vain 19 mA. Tästä syystä nauha ei lämpene yli sallitun. Kuitenkin, mitä viileämpänä LED komponentti toimii, sen pitkäikäisempi se on, joten on suositeltavaa käyttää alumiiniprofiilia tämän nauhan kanssa.

Nauhan pintalämpötila täydellä teholla huoneen lämmössä:

 • Nauhan alussa: alle 56 astetta
 • Nauhan lopussa: alle 49 astetta

Valomäärä tässä laadukaassa himmennettävässä LED-nauhassa on enemmän kuin riittävä kaikkiin valaisutarpeisiin, esim. keittiön työtasojen valaisuun, jolloin työtasolle saadaan reilusti enemmän kuin suositeltava valomäärä. Nauha soveltuu myös epäsuoran tai jopa suoran valaistuksen tekoon. Nauhassa on aito laadukas 3M:n teippi, joka takaa nauhan luotettavan kiinnittymisen. Nauha on katkaistavissa katkaisukohdasta. Nauhamekaniikan (“piirilevy”) väri on valkoinen.

Nauha voidaan katkaista katkaisukohdista. Kaikkia nauhasta katkaistuja pätkiä voidaan käyttää joko yhdessä tai erikseen, joten hukkapätkiä ei jää. Nauha toimitetaan 500 cm:n kelassa. LED nauha ei vaadi ohjainta vaan se toimii suoraan sellaisenaan kytkettäessä käyttöjännitteeseen. Jännitelähteen koko riippuu siitä, kuinka paljon nauhaa asennettaan valaistuskohteeseen.

Nauhassa on kiinteä 150 cm pitkä liitosjohto, joka helpottaa huomattavasti asennusta. Työtason valaisussa jännitelähteen voit sijoittaa vaikka keittiön yläkaapin päälle ja nauhassamme oleva pitkä liitosjohto sallii helpon asennuksen ilman johtojen jatkamista. Tulee kerralla siistimpi asennus vaivatta.

Mekaaniset tiedot:

Pituus 500 cm
Leveys 10 mm
Korkeus 2,2 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm)
Kelan paino 160 gr
Katkaisuväli 2,5 cm. Katkaisu vaatii tarkkuutta, koska LED:it ovat niin lähekkäin toisiaan.
Avoin rakenne. IP20. IP-luokitusta voi parantaa IP-44 luokaksi käyttämällä alumiinista asennusprofiilia diffusorilla.

Muuta:

Nauhoja voidaan kytkeä peräkkäin ketjuun maksimissaan 5 m eli ainoastaan tämä kela. Mikäli nauhaa halutaan asentaa samaan tilaan (tai ketjuun) enemmän, täytyy jokaiselle 5 m pätkälle tuoda oma syöttö jännitelähteeltä. Normaalit liittimelliset liitos- ja välijohdot eivät sovellu käytettäväksi tämän tuotteen kanssa.

LED NAUHAT JOISSA ON KOMPONENTTINA 3528 KOKOINEN LED

Tunnistat nämä LED nauhat siitä, että tuotekoodissa on noin sen keskikohdassa numerosarja 3528. Tämä LED nauhamallisto soveltyy tunnelmavalaistukseen, myös epäsuorana valona.

Päivitämme seuraavat valon perusmittauskuvat silloin tällöin. Mittaamme kuitenkin jokaisen maahantuodun erän.  Koska valotekniset parametrit ovat LED komponenttikohtaisia, nämä mittaustulokset pätevät kaikkiin LED nauhoihimme joissa on käytössä kyseinen LED komponentti.

Klikkaamalla kuvaa se suurenee.

3200K, LÄMMIN VALKOINEN

CRI = 98,6
R9 = 98,16
Hallitseva aallonpituus 583,1 nm

4200K, PUHTAAN VALKOINEN

CRI = 95,6
R9 = 88,91
Hallitseva aallonpituus 578,5 nm

5500K, PÄIVÄN VALKOINEN

CRI = 89,3
R9 = 57,99
Hallitseva aallonpituus 561,9 nm

Fx300x3528 ELI NAUHA, JOSSA ON 300 KPL 3528 LED KOMPONENTTIA.

Tätä nauhamallia käytetään “pienempiin” valaistustarpeisiin. Pienempiä valaistuskohteita voivat olla rappuset, kaapit ja komerot, tunnelmavalot jne. Erittäin hyvä ratkaisu myös epäsuoraan valaistukseen, jos tarve ei ole kovin suurelle valomäärälle eli epäsuora on vain täydentävä valo (noin 1/3 valotehosta tilaan). Tätä nauhaa saa sisä- tai ulkokäyttöön soveltuvana, 12 V tai 24 V jännitteellä sekä kolmella eri värilämpötilalla.

Tekniset tiedot:

Käyttöjännite 12 V dc (11,5…12,8 V) tai
Käyttöjännite 24 V dc (21,5…25,4 V)
Mitattu sähköteho 22 W (nimellisteho 24 W) / 500 cm kela ja 4,8 W / metri.
Valon aukeamiskulma 120 astetta.
LED:ien lukumäärä  300 kpl
LED:ien malli tai rakenne: 3528 SMD (pintaliitos)
Elinaikaodote 70 000 tuntia perustuen LM80 standarditestiin (yli 80% valovoimasta jäljellä 75000 tunnin jälkeen (*)
Valomäärä 7-8 lm / LED: 500 cm kela 2100…2400 lm eli 420…480 lm / m

Mekaaniset tiedot, IP20 luokan nauha (nauhan koodi alkaa FW300…):

Pituus 500 cm
Leveys 8 mm
Korkeus 2,2 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm)
Kelan paino 108 gr
Avoin rakenne, IP20
Käyttölämpötila 0…60 astetta (kondensoituva vesi rajoittaa)
Asennuslämpötila 10…40 astetta

Nauhan katkaisu, liittäminen ja liitosjohdot? Lisää tietoa tästä saat  artikkeleistamme Käyttöohjeita ja vinkkejä asennukseen.

Mekaaniset tiedot, IP68 luokan nauha (nauhan koodi alkaa FS300…):

Pituus 500 cm
Leveys 10 mm
Korkeus 5,2 mm (valettu silikoniin)
Kelan paino n. 300 gr
Suljettu rakenne, IP68
Käyttölämpötila -35…60 astetta
Asennuslämpötila 5…40 astetta (liimaus rajoittaa)

Nauhan katkaisu, liittäminen ja liitosjohdot? Lisää tietoa tästä saat  artikkeleistamme Käyttöohjeita ja vinkkejä asennukseen.

Nauhojen katkaisukohta

Nauha voidaan katkaista sopivan mittaiseksi katkaisukohdasta. 12 V nauhalla katkaisukohta on 5 cm välein ja 24 V nauhalla 10 cm. Nauhoja voidaan liiittää toisiiinsa katkaisukohdasta juottamalla, väliliittimillä tai välijohdoilla.

FW480x3528 ELI NAUHA, JOSSA ON 480 KPL 3528 LED KOMPONENTTIA.

Tätä nauhamallia käytetään keskitason valaistustarpeisiin. Pienempiä valaistuskohteita voivat olla suuremmat rappuset, suuremmat kaapistot, vaatehuoneet, iltavalo huoeisiin jne. Erittäin hyvä ratkaisu myös epäsuoraan valaistukseen, jos tilan siivuostasoista valaistusta ei täysin tehdä epäsuoralla valaistuksella. Esim. noin 1/2 valotehosta tilaan tehdään tällä nauhalla. Tätä nauhaa saa toistaiseksi vain sisäkäyttöön soveltuvana ja 24V jännitteellä sekä kolmella eri värilämpötilalla.

Tekniset tiedot:

Käyttöjännite 12 V dc (11,5…12,8 V) tai
Käyttöjännite 24 V dc (21,5…25,4 V)
Mitattu sähköteho 36 W (nimellisteho 38 W) / 500 cm kela ja 7,2 W / metri.
Valon aukeamiskulma 120 astetta.
LED:ien lukumäärä  480 kpl
LED:ien malli tai rakenne: 3528 SMD (pintaliitos)
Elinaikaodote 70 000 tuntia perustuen LM80 standarditestiin (yli 80% valovoimasta jäljellä 75000 tunnin jälkeen (*)
Valomäärä 7-8 lm / LED: 500 cm kela 3360…3840 lm eli 670…770 lm / m

Mekaaniset tiedot, IP20 luokan nauha (nauhan koodi alkaa FW480…):

Pituus 500 cm
Leveys 8 mm
Korkeus 2,2 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm)
Kelan paino 128 gr
Avoin rakenne, IP20
Käyttölämpötila 0…60 astetta (kondensoituva vesi rajoittaa)
Asennuslämpötila 10…40 astetta

Nauhan katkaisu, liittäminen ja liitosjohdot? Lisää tietoa tästä saat  artikkeleistamme Käyttöohjeita ja vinkkejä asennukseen.

Mekaaniset tiedot, IP68 luokan nauha (nauhan koodi alkaa FS480…):

Pituus 500 cm
Leveys 10 mm
Korkeus 5,2 mm (valettu silikoniin)
Kelan paino n. 300 gr
Suljettu rakenne, IP68
Käyttölämpötila -35…60 astetta
Asennuslämpötila 5…40 astetta (liimaus rajoittaa)

Nauhan katkaisu, liittäminen ja liitosjohdot? Lisää tietoa tästä saat  artikkeleistamme Käyttöohjeita ja vinkkejä asennukseen.

Nauhojen katkaisukohta

Nauha voidaan katkaista sopivan mittaiseksi katkaisukohdasta.  24 V nauha voidaankatkaista 6,25 cm välein. Nauhoja voidaan liiittää toisiiinsa katkaisukohdasta juottamalla, väliliittimillä tai välijohdoilla.

KAIKILLE 3528 KOMPONENTILLA TEHDYILLE NAUHOILLE YHTEISET OMINAISUUDET

Tätä nauhamallia käytetään “pienenmpiin” valaistustarpeisiin. Pienempiä valaistuskohteita voivat olla rappuset, kaapit ja komerot, tunnelmavalot jne. Erittäin hyvä ratkaisu myös epäsuoraan valaistukseen, jos tarve ei ole kovin suuri.

Nauhojen liitosjohto

Nauhoiussa on 150 cm liitosjohto sen kummassakin päässä. Avoimessa IP20 luokan johdossa se on puna/musta parijohto, IP68 luokassa on kirkas kaapeli, jonka päissä on vesitiivis DC liitin (tiivistetty O-renkaalla). Nauhan kanssa voidaan käyttää kaikkia 8 mm nauhalle tarkoitettuja liitos- ja välijohtoja.

Muuta:

Nauhoja voidaan kytkeä peräkkäin ketjuun maksimissaan 15 m.

Nauhaa ei tarvitse erikseen jäähdyttää. Nauhaa voi turvallisesti käyttää myös, kun se liimaa huokoiseen materiaalin kuten puu ja pahvi.

Nauhaa voidaan himmentää esim. PWM himmentimellä (pulssisuhde tyyppinen) tai virtaa rajoittamalla.

LED nauhan kiinnitykseen nauhassa on 3M laadukas teippi.

LED nauha ei tarvitse erillistä ohjainta, vaan se toimii suoraan tasaännitteellä,  kuten auton akulla tai tasajännitelähteelllä  (ns. muuntaja).

Takuu 2 vuotta.

Nauhojen pintalämpötila täydellä teholla huoneen lämmössä:

 • Nauhan alussa: alle 40 astetta
 • Nauhan lopussa: alle 40 astetta

LED NAUHAN HIMMENTÄMINEN PWM HIMMENTIMELLÄ

Tätä tuotetta voidaan himmentää kaikilla pulssisuhdehimmentimillämme.

SILIKONI JA SEN EDUT.

Verrattuna PVC muoviin pinnoitettuihin LED nauhoihin, silikoniin valetulla on huomattavia etuja. Se on erittäin kestävä niin mekaanisesti kuin kemiallisesti. Silikoni kestää, toisin kuin PVC, merivettä, UV:ta, useimpia kemikaaleja ja polttonesteitä ja lisäksi vielä enemmän mekaanista kulutusta ja liikettä. Silikoniin valetun LED nauhan optiset ominaisuudet ja niiden pysyvyys ovat myös paljon paremmat kuin PVC:hen valettujen. PVC pinnoitettujen nauhojen optiset ominaisuudet heikkenevät ajan saatossa, yhä enemmän valoa jää itse pinnoitteeseen vuosien saatossa. Silikonsen LED nauhan lämmönkesto vesisuojauksen osalta on huomattavasti parempi. Se kestää suurempia lämpötilanvaihteluita ja pakkasta. Luonnollisesti silikoni kestää myös suurempia lämpötiloja muuttumattomana, toisin kuin PVC muovi.

Silikonitiivistysaineet ovat hajuttomia ja värittömiä, vedenpitäviä, kemikaalinkestäviä, hapettumista kestäviä ja vakaita korkeissa lämpötiloissa.

Nauhassa on 3M:n kaksipuolinen teippi. Lisäksi voit käyttää silikonisia kiinnikkeita varmistamaan kiinnityksen.

Soveltuu erittäin hyvin ulkokäyttöön.

VÄRILLISTÄ VALOA 3528 KOMPONENTILLA TEHDYLLÄ NAUHALLA

Valkoisen valon lisäksi nauhaa saa eri värillistä valoa anatavana versiona. Vaihtoehdot ovat: punainen, vihreä, sininen ja keltainen (tai oikeastaan amber). Värillistä valoa tuottavan LED nauhan tekniset ominaisuudet ovat pitkälti samat kuin valkoista valoa tuottavan, mutta sähkötehot ovat pienempiä. Nauhan kuluttama sähköteho riippuu valon väristä. Myöskään valovirran määrää ei määritellä värivaloille kuten ei luonnollisesti värintoistoindeksiä.

LED NAUHAT JOISSA ON KOMPONENTTINA 3014 KOKOINEN LED

Tätä nauhaa on varastossa vain 4200K ja 5500K:n versiona. Tilauksella saa myös 3200K:n version.

LÄMMIN VALKOINEN, 3200 K

Ei mittausta, koska emme ole tätä vielä varastoineet. Tuotteen värintoistoindeksi CRI on kuitenkin noin 93.

PUHTAAN VALKOINEN, 4200 K

PÄIVÄN VALKOINEN, 5500 K

SIVUNAUHAT JOISSA ON KOMPONENTTINA 337 KOKOINEN LED

Käytä tätä nauhaa hyvin harkiten, vain erikoistapauksissa. Valitettavasti tätä komponenttia ei ole saatavana kovin hyvillä valoteknisillä arvoilla. Kun ei muuta löydy, on pakko hyväksyä vaatimaton värintoisto. Se riittää kuitenkin joissakin esineiden ja kappaleiden epäsuorassa taustavalaistuksissa. Tai rappusissa yms.

ALEMPI VÄRILÄMPÖTILA, NOIN 2600 K

YLEMPI VÄRILÄMPÖTILA, NOIN 3400 K

LED NAUHAT JOISSA ON KOMPONENTTINA 5630 KOKOINEN LED

Tällä hetkellä ei aktiivisia tuotteita myynnissä tällä komponentilla. Tämä on ollut kuitenkin silloin tällöin myynnissä. Kun tuote tulee taas myyntiin, päivitämme tiedot tälle sivulle.