LED nauhojen himmennykseen tarkoitettu tehonsyöttövahvistin. 5A / kanava. 1 kanava eli himmennys.

9,50 7,66 

LED nauhojen himmennykseen tarkoitettu tehonsyöttövahvistin. 5A / kanava. 1 kanava eli himmennys.

Tuotetiedot

Tuotekoodi AMPWIR1CH5A
Lisätiedot Takuu 24 kk

48 varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Kuvaus

AMPWIR1CH5A on tehonsyöttövahvistin jonka avulla voit ohjata yhdellä himmentimellä (PWM himmennin, CV) ja usealla jännitelähteellä himmennystä suureen LED nauhamäärään. PWM Himmennin kytketään aina jännitelähteen ja LED nauhan väliin. Koska jännitelähteen tehonsyöttökyky (esimerkiksi 100W, jännitelähde V24100) voi olla pienempi kuin tarvittavan LED valonauhamäärän (esim. 15 metriä, 3 kpl 72W LED nauhaa) ottama sähköteho (tässä esimerkissä siis 216 W), tarvitaan useita jännitekähteitä syöttämään tätä LED valomäärää. Ongelmaksi muodostuu, että on vain yksi himmennin jota ei voi kytkeä useaan jännitelähteeseen. Ongelma voidaan ratkaista mm. tällä tehonsyöttövahvitimella.

Tehonsyöttövahvistin kytketään jännitelähteen ja LED nauhan väliin aivan kuten normaali himmennin. Tehonsyöttövahvitin toimii siis himmentimenä. Himmennyksen ohjauksen tehonsyöttövahvistin ottaa kytkennän ainoan himmentimen lähdöstä. Se siis toistaa himmentimen lähdön himmennystasoa omassa lähdössään. Näin ollen säädät vain yhtä himmennintä joka ohjaa muita himmentimiä (eli näitä tehonsyöttövahvistimia). Näin ollen voit tehdä tässä esimerkkitapauksessamme kytkennän niin, että jokaista 3 nauhaa syötetään omalla jännitelähteellä. Yhden jännitelähteen ja nauhan väliin kytketään himmennin aj kahden jännitelähteen ja nauhan väliin tehonsyöttövahvistin.

Ohjaus toimii vain pulssisuhteella. Jännitteellä tai virralla ohjausta ei voida tehdä.

TEKNISET TIEDOT

Syöttöjännite 5…24 V (tasajännite)
maksimi virrankesto 5 A
Maksimi tehonkesto 12 V jännitteellä 60 W, 24 V jännitteellä 120 W
himmennyksen ohjaus PWM:llä. Sopii käytettäävksi vain pulssisuhdehimmentimen ohjaamana (pwm).

HUOM! Tuotteen mukana ei toimiteta suomenkielistä käyttöohjetta. Tässä tuotekortissa on kerrottu kaikki asennukseen ja käyttöön tarpeellinen tieto lisäkuvineen. Maajantuojan sivuilta (www.limic.fi) voit myös ladata erillisen tehonsyöttövahvistimen yleisluontoisen suomenkielisen asennusohjeen (pdf).

LIITÄNNÄT

Kaikki liitännät ovat avoimilla johdoilla.

INPUT + ja – / POWER SUPPLY (TARRA)
Kytke tähän oma erillinen teholähde, joka syöttää tehonsyöttövahvistimeen kytkettävät LED nauhat. Huomaa oikea polariteetti. Punainen on plus, musta on miinus. Syöttöjännitteen plus on kytketty suoraan tehonsyöttövahvistimen lähdön miinukseen (yhteis anodi).

INPUT + ja – EI (TARRAA)
Kytke tähän pulssisuhdesäätimen (pwm himmennin) lähtö. Pulssisuhdesääimen ohjaus (lähtö) voidaan ottaa suoraan pulssisuhdesäätimeltä, tai vaikka edellisen LED nauhaketjun perästä, jos ketjun pituus on suuri. Katso alla olevat kytkentäkuvat. Huomaa oikea polariteetti.

OUTPUT + –
Kytke LED valonauhat tähän. Huomaa oikea polariteetti. Punainen on plus, mutsa on miinus. Huomaa, että lähdön plus on kytketty suoraan tehonsyöttövahvistimen tulon plussaan (yhteis anodi). Tehonsyöttövahvistimen himmennys tapahtuu siis miinuksen puolella, voit käyttää tätä ominaisuutta hyödyksi, jos käytät tehonsyöttövahvistinta eesim. värilämpötilaltaan säädettävän nauhan kanssa.

 

YKSI HIMMENNIN (PWM ELI PULSSISUHDE, CV) MONTA JÄNNITELÄHDETTÄ

Voit kytkeä useita tehonsyöttövahvistimia samaan valoryhmään, määrää ei varsinaisesti ole rajoitettu mitenkään. Yksi tehovahvistin kestää teknisissä tiedoissa mainitusn virran. Tehovastimella voit kasvattaa yhden himmentimen ohjaamaa alkuperäsitä maksimi syöttövirtaa (tai jännitelähteen maksimi syöttövirtaa / tehoa) tehovahvistimen virranantokyvyn verran (sitä syöttävän jännitelähteen virranantokyvyn rajoissa). Kun lisäät taas uuden tehovahvistimen +jännitelähteen valoryhmään, kasvatat maksimivirtaa jälleen. Käytännössä voit kytkeä teovahvistimia lähes rajattoman määrän yhteen valoryhmään, eli yhden himmentimen taaksen.

YKSI HIMMENNIN (PWM ELI PULSSISUHDE, CV) YKSI TEHOKAS JÄNNITELÄHDE

Kun asennetaan paljon LED nauhaa, tulee himmentimen maksimi tehonkesto helposti vastaan, vaikka jännitelähteessä riittäisi tehoa riittävästi. Tällöin tästä ongelmasta päästään eroon siten, että kytketään yhden tehokkaan jännitelähteen kanssa monta tehovahvistinta rinnan.

Tehovahvistimia voidaan kytkeä tällä tavalla teholähteen maksimikuorman verran.

 

Lisätiedot

Tässä välilehdessä olevat mitat ovat pakettimitat.

Paino 0.01 kg
Mitat 0.05 × 0.12 × 0.05 m
Käyttöjännite (volttia)

12-24

Himmenyksen säätötapa

PWM (pulssisuhdehimmennys)

Ohjaustapa (CV / CC)

Vakiojännite (esim. PWM)

Kotelointiluokka

IP20 (Avoin)