LED nauhojen (RGB) ohjaukseen tarkoitettu tehonsyöttövahvistin. 3 kanavaa, 4A / kanava (RGB)

TUOTEKOODI: AMPWIR3CH4A

19,90 16,05 

Toimitusaika tälle tuotteelle on noin 1 työpäivä. Jos tuote on loppu varastostamme on toimitusaika useita viikkoja (vähintään 6 viikkoa).

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Tuotetunnus (SKU): AMPWIR3CH4A Osasto:

Kuvaus

AMPWIR3CH4A on kolme kanavainen (RGB eli kolme eri väriä) tehonsyöttövahvistin jonka avulla voit ohjata yhdellä RGB-ohjaimella / himmentimellä (PWM, CV) ja usealla jännitelähteellä RGB valoja ja niiden himmennystä suureen LED nauhamäärään. RGB ohjain kytketään aina jännitelähteen ja LED nauhan väliin. Koska jännitelähteen tehonsyöttökyky (esimerkiksi 100W, jännitelähde V24100) voi olla pienempi kuin tarvittavan LED valonauhamäärän (esim. 15 metriä, 3 kpl 72W LED nauhaa) ottama sähköteho (tässä esimerkissä siis 3 x72 = 216 W), tarvitaan useita jännitekähteitä syöttämään tätä LED valomäärää. Ongelmaksi muodostuu, että on vain yksi himmennin jota ei voi kytkeä useaan jännitelähteeseen. Ongelma voidaan ratkaista mm. tällä tehonsyöttövahvitimella.

Tehonsyöttövahvistin kytketään jännitelähteen ja LED nauhan väliin aivan kuten normaali himmennin. Tehonsyöttövahvitin toimii siis himmentimenä. Himmennyksen ohjauksen tehonsyöttövahvistin ottaa kytkennän ainoan himmentimen lähdöstä. Se siis toistaa himmentimen lähdön himmennystasoa omassa lähdössään. Näin ollen säädät vain yhtä himmennintä joka ohjaa muita himmentimiä (eli näitä tehonsyöttövahvistimia). Näin ollen voit tehdä tässä esimerkkitapauksessamme kytkennän niin, että jokaista 3 nauhaa syötetään omalla jännitelähteellä. Yhden jännitelähteen ja nauhan väliin kytketään himmennin aj kahden jännitelähteen ja nauhan väliin tehonsyöttövahvistin.

Ohjaus toimii vain pulssisuhteella. Jännitteellä tai virralla ohjausta ei voida tehdä.

TEKNISET TIEDOT

Syöttöjännite 5…24 V (tasajännite)
maksimi virtakesto 3 x 4 A
Maksimi tehonkesto 12 V jännitteellä 48 W, 24 V jännitteellä 96 W / kanava
himmennyksen ohjaus PWM:llä. Sopii käytettäävksi vain pulssisuhdehimmentimen ohjaamana (pwm).
metallinne kotelo, koko 165 x 39 x 26 mm. Paino 260 g.

HUOM! Tuotteen mukana ei toimiteta suomenkielistä käyttöohjetta. Tässä tuotekortissa on kerrottu kaikki asennukseen ja käyttöön tarpeellinen tieto lisäkuvineen. Maajantuojan sivuilta (www.limic.fi) voit myös ladata erillisen tehonsyöttövahvistimen yleisluontoisen suomenkielisen asennusohjeen (pdf).

LIITÄNNÄT

Kaikki liitännät ovat ruuvattavilla riviliittimillä.

INPUT + ja – / POWER SUPPLY (TARRA)
Kytke tähän oma erillinen teholähde, joka syöttää tehonsyöttövahvistimeen kytkettävät LED nauhat. Huomaa oikea polariteetti. Punainen on plus, musta on miinus. Syöttöjännitteen plus on kytketty suoraan tehonsyöttövahvistimen lähdön miinukseen (yhteisanodi eli yhteinen plus johto).

YKSI HIMMENNIN (PWM ELI PULSSISUHDE, CV) MONTA JÄNNITELÄHDETTÄ

Voit kytkeä useita tehonsyöttövahvistimia samaan valoryhmään, määrää ei varsinaisesti ole rajoitettu mitenkään. Yksi tehovahvistin kestää teknisissä tiedoissa mainitusn virran. Tehovastimella voit kasvattaa yhden himmentimen ohjaamaa alkuperäsitä maksimi syöttövirtaa (tai jännitelähteen maksimi syöttövirtaa / tehoa) tehovahvistimen virranantokyvyn verran (sitä syöttävän jännitelähteen virranantokyvyn rajoissa). Kun lisäät taas uuden tehovahvistimen +jännitelähteen valoryhmään, kasvatat maksimivirtaa jälleen. Käytännössä voit kytkeä teovahvistimia lähes rajattoman määrän yhteen valoryhmään, eli yhden himmentimen taaksen.

YKSI HIMMENNIN (PWM ELI PULSSISUHDE, CV) YKSI TEHOKAS JÄNNITELÄHDE

Kun asennetaan paljon LED nauhaa, tulee himmentimen maksimi tehonkesto helposti vastaan, vaikka jännitelähteessä riittäisi tehoa riittävästi. Tällöin tästä ongelmasta päästään eroon siten, että kytketään yhden tehokkaan jännitelähteen kanssa monta tehovahvistinta rinnan.

Tehovahvistimia voidaan kytkeä tällä tavalla teholähteen maksimikuorman verran. Mikäli sekään ei riitä, lisätään vastaava kytktä edellisen kohdan ?Y
YKSI HIMMENNIN (PWM ELI PULSSISUHDE, CV) MONTA JÄNNITELÄHDETTÄ? mukaan uusi ryhmä, jota edelleen ohjataan sillä alkuperäsiellä yhdellä ja ainoalla himmentimellä. Tällöin saadaan ohjaustehoksi vaikka 1800 W. Jos tarvitaan vielä lisää, voidaan tällä tavalla kasvattaa ?lähes rajattomasti? yhden himmentimen ohjaustehoa.

Lisätiedot

Paino 0,06 kg
Mitat 0,05 × 0,12 × 0,05 m
Käyttöjännite (volttia)

12-24

Himmenyksen säätötapa

PWM (pulssisuhdehimmennys)

Ohjaustapa (CV / CC)

Vakiojännite (esim. PWM)

Kotelointiluokka

IP20 (Avoin)