RGB LED nauhan katkaisu, liittäminen ja jatkaminen

RGB LED nauhoissa liitosjohdot ovat nelinapaisia. Liitosjohdossa on kolme eri miinusnapaa eli oma miinus kullekin värille. Nämä ovat merkitty nauhaan kirjaimilla R, G ja B. (R = punainen, G = vihreä ja B = sininen). Lisäksi kaikille väreille on yhteinen plus napa (V+).

RGB LED nauha kytkeminen katkaisu

RGB LED nauha katkaistaan liitospisteen keskeltä, kuvassa katkaisukohtaa osoittavan nuolen kohdalta. LED nauhojen katkaisuväli vaihtelee eri LED nauhamallien mukaan.

LED nauhan katkaisu saksilla

Paras työkalu LED nauhan katkaisuun on terävät sakset. Kun leikkauksesta tulee tasainen eikä nauha ole päässyt väänymään leikkauspisteessä lainkaan, niin liittimellisen liitosjohdon liittäminen LED nauhaan on helpompaa.

Liitokset RGB LED nauhaan voidaan tehdä myös juottamalla yksivärinen nauha:n ohjeen lopussa kuvatun ohjeen mukaisesti.

Liittimellisen liitosjohdon asennus RGB LED-nauhaan

RGB LED nauhassa on neljä liitospistettä. R, G, B ja yhteinen +

Leikkaa RGB LED nauha sopivan pituiseksi katkaisupisteestä. Taita nauhan kärkeä hieman alspäin kuvan mukaisesti, jotta se menisi helpommin liittimen nastojen alle. Älä koske nauhan liitospisteisiin paljain käsin.

RGB LED nauha työnnettynä liitosjohdon liittimeen

Työnnä nauha liittimeen. Teipin suojapaperin tulee olla paikallaan ennen liittimeen työntämistä, koska silloin nauhasta tulee hieman paksumpi ja se paremman kontaktin liittimeen, vaikka tämä voi vähän vaikeuttaa nauhan työntämistä liittimeen. Varmista että nauhan kaikki liitospisteet ovat oikealla paikalla liittimen pinnien alla.

Kun kytket liitosjohdon RGB LED nauhan ohjaimeen, niin tarkista aina johdon kytkentäjärjestys LED nauhasta, älä liitosjohdon väreistä. Liitosjohto voidaan asentaa LED nauhan kumpaan päähän tahansa. Toisessa päässä johdon värit ovat oikein, toisessa päässä peilikuvana. Yllä olevassa kuvassa johdon värit ovat juuri peilikuvana.

RGB LED nauhan liittäminen liitosjohtoon on valmis

Laita liittimen kansi eli vedonpoistaja kiinni.

RGB LED NAUHAN JATKAMINEN VÄLILIITTIMELLÄ

Väliliitin asennetaan aiemmin kuvatuin periaattein.

RGB nauhalle on saatavissa myös mm. 15 cm välijohto ja 200 cm liitosjohto. Näiden liitin asennetaan edellä kuvatulla tavalla.

LED nauhan asennustarvikkeita joista on hyötyä RGB LED nauhan asenuksessa, liittämisessä, jatkamisessa ja kulman tekemisessä.

KULMAN TEKEMINEN RGB LED NAUHAAN

RGB LED nauhan kulman teko liittimellisellä kulmapalalla

90 asteen kulma asennetaan aiemmin kuvatuin periaattein.

Erillaisia RGB LED nauhan ohjaimia ja säätimiä, joilla voit säätää LED nauhaasi miljoonia eri värejä eri tavoilla.

Tutustu myös erittäin pitkäikäisiin, valovoimaisiin ja laadukkaisiin RGB LED nauhoihimme.