LED nauha 5500K eli päivän valkoinen. CRI=95. 20 W/m. 1700 lm/m. 1240 LED/m. IP20. Pisteetön valo.

TUOTEKOODI: FW1200D2835C24

119,00 95,97 

Toimitusaika tälle tuotteelle on noin 1 työpäivä. Jos tuote on loppu varastostamme on toimitusaika useita viikkoja (vähintään 6 viikkoa).

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Kuvaus

Erittäin hyvän värintoiston täyden spektrin LED nauha 5500K. Pitkäikäinen erittäin tehokas ja todella valovoimainen ja himmennettävä LED nauha, jonka LED komponettimäärä on hyvin tiheä (240 LED / metri). Nauhan valo ei ole siksi lainkaan pistemmäinen vaan viivamainen valo. Värilämpötila 5500 K eli päivänvalo. Käyttöjännite 24 V mikä on tarpeen näin tehokkaila LED-nauhoilla. Soveltuu hyvin mm. toimistojen valaisuun, koska valon värilämpötila 5500 K (ns. päivänvalo) ylläpitää hyvää vireystilaa, koska valo estää melatoniinin tuotannon.

Missä käytät tätä LED nauhaa

Voit käytää lähtökohtaisesti tätä loistavan värintoistoindeksin omaavaa tehokasta ja hyvin hyvin paljon valoa tuottavaa LED nauhaa lähes jokaiseen valaistustarpeeseesi sisätiloissa, jos kaipaat ns. päivänvaloa. Tämä nauha soveltuu erinomaisesti huonetilojen , varsinkin työtilojen, suoran ja epäsuoran valaistuksen tekoon, koska sen valomäärä on todellakin hyvin riittävä. Koska nauha on hyvin tehokas, sen käyttö edellyttää että LED nauha asennetaan diffusorilla (eli suojakansi) varustettuun alumiiniprofiiliin. Nauha on himmennettävä.

LED nauha 5500K, nauhan tiheys

Tämän LED nauhan idea on se, että LED komponentit ovat lähes toisissaan kiinni, jolloin yksittäiset LED pisteet eivät näy. Soveltuu käytettäväksi suorassa valaistuksessa matalassa alumiiniprofiilissa, joissa on diffusori. Esim. tuotteet APV17092M, AP17082M tai 45 asteen kulmassa oleva AP1919F2M (katso lisätuotteet alla). Koska LED komponentit ovat lähes kiinni toisissaan, et voi käyttää liittimellisiä liitosjohtojamme tämän nauhan kanssa. Nauhan kummassakin päässä on 150 cm liitosjohto valmiina, mutta liitosjohtoja voi juottaa nauhaan kiinni lisää. Katso ohjeestamme lisää: OPPAAT JA TIEDOT -> Käyttöohjeet ja vinkit valojen asennukseen.

LED nauha 5500K joka toistaa värin erittäin hyvin

Tämä nauha toistaa kaikki värit puhtaasti ilman vääristymiä. Erityisen hyvin nauhan valo on toistamaan kirkkaan punaisia värejä (referenssi R9) mikä on yleensä LED nauhoille hyvin vaikeaa (jopa CRI=80 nauhoilla lukema saattaa olla lähellä nollaa). Tässä nauhassa on yksinkertaisesti ylivoimainen värintoistokyky, CRI lukema Ra = 94 ja kirkkaan punaisen referenssivärin indeksi R9=88. Vaikka tässä nauhassa korkea valomäärä on ollut ensisijainen parametri, on värintoisto silti saatu hyväksi, vaikkei se yllä aivan parhaan LED nauhamme lukemiin. Nauhan valomäärä vastaa noin 6-7 kappaletta 100W hehkulamppuja!

Avoin rakenne (IP20) joka saadaan roiskevesitiiviiksi (IPX4) eli suojattua kosteutta vastaan asentamalla tämä LED nauha alumiiniprofiiliin.

LED nauha kiinnitetään teippaamalla (aito 3M:n luja teippi) alustaan. Tämä nauha tarvitsee alumiinista asennusprofiilia jäähdytykseen koska LED komponentteja on nauhassa jo niin paljon ettei jäähdytystä voi muuten taata.  Huomioi kiinnityksessä pinnan puhtaus, rasvattomuus ja sileys teipin liiman pysymisen kannalta.

Tämän LED nauhan tarve huonetilan valaistuksessa

 • epäsuorassa valaistuksessa tarvitset tätä LED nauhaa noin 40 cm jokaista huoneen neliötä kohden
 • suorassa valaistuksessa tarvitset tätä LED nauhaa noin 20 cm jokaista huoneen neliötä kohden

Tämän nauhan huonoja puolia ovat seuraavat:

 • Nauhan asennus edellyttää lähes myös himmentimen asennusta, koska valotehoa voi olla jopa liikaa.
 • Koska nauha on tehokas, se vaatii tehokkaamman jännitelähteen

Kumpikin edellinen tarkoittaa sitä, että hankintakulu nousee. Toisaalta, nauhan ehdoton hyvä puoli on se, ettei tätä nauhaa käytettessä LED komponentin pistemäisyys näy, vaan valo on yhtenäinen viiva.

LED nauha 5500k  tekniset tiedot

 • Käyttöjännite = 24,0 Vdc (max 25,0 Vdc)
 • Sähköteho / metri = 19,2 W/m
 • Valomäärä / metri = 1700 lm
 • Värilämpötila CT = 5500 K (+/- 250 K)
 • Värintoistoindeksi CRI =95
 • Elinaikaodote (perustuen LM80 standardiin, 80% valosta jäljellä) 75000 tuntia
 • LED komponenttien lukumäärä / 5m kela, 1200 kpl
 • LED komponentin koko (tyyppi) 2835
 • Käyttölämpötila -35…30 astetta
 • Asennuslämpötila 0…35 astetta
 • IP luokka: IP20
 • Liitosjohdon pituus 150 cm
 • Nauhan pituus 500 cm
 • Katkaisuväli 2,5 cm
 • LED nauhan leveys 10 mm
 • Korkeus 2,2 mm (kalvon paksus vain 0,2 mm)
 • Pintalämpötila huoneenlämmössä (max) 56 astetta
 • Hyväksynnät: CE, RoHS

HUOM! LED nauhan LED komponentteja ajetaan vain osateholla lämpötasapainon takia.

LED nauhan asennus ja liitosjohto

LED nauhan kummassakin päässä on 150 cm liitosjohto valmiina. Kun katkot nauhaa esim. saksilla useammaksi pätkäksi kuin kaksi, tarvitset liitosjohtoja lisää. Valikoimassamme on toki valmiita liittimellisiä liitos- ja välijohtoja sekä liitosjohtoa jopa metritavarana, jolloin voit myös juottaa liitos- ja välijohtoja LED nauhaan. LED nauhapätkiä voidaan myös liittää toisiinsa pidemmäksi nauhaksi juottamalla tai liittämällä niitä väliliittimellä yhteen. Juottaminen on aina parempi menetelmä, koska se on luotettavampi liitos kuin liittimellinen liitos. Katso ohjeestamme lisää: OPPAAT JA TIEDOT -> Kuinka teen ohjeita -> LED nauhan katkaisu ja liitos.

Kuinka asennan LED nauhan LED-listaan

Lue ohjeet LED nauhan asennuksesta LED listaan sekä nauhan lyhentämisestä “kuinka teen” -ohjeestamme: LED-nauhan asennus listaan. 

Jännitelähteen eli muuntajan valinta LED nauhaan

Lue erillinen ohjeemme, kuinka valitset jännitelähteen LED valonauhalle: Kuinka valitsen jännitelähteeen tai muuntajan LED-nauhalle?

LED nauhan himmentäminen

Tämä LED-nauha on himmennettävä. LED nauhan himmennys vaatii erillisen PWM-tyyppisen himmentimen LED-nauhan ja jännitelähteen väliin. Muitakin ratkaisuja kuin PWM-tyyppinen himmennin jännitelähteen ja LED-nauhan väliin on tarjolla, mutta ne yleensä eivät ole lopputuloksellisesti niin hyviä ja LED-valon himmennysalue saattaa olla rajoitettu tai LED-valo vilkkua.  Siksi emme niitä suosi muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Nämä ovat kuitenkin ratkaisuja, joissa PWM himmennin on integroitu varsinaisen jännitelähteen sisään.

LUE OHJE LED-NAUHAN HIMMENTÄMISESTÄ:  LED-NAUHAN HIMMENTÄMINEN

Lue ohje kuinka tulkitset tämän valon mittaustuloksia

Valon värilämpötila ei kerro valon tarkaa värin sävyä, koska valon standardi sallii että valon sävyssä on toleranssia. Valon tarkan sävyn saat CIE diagrammista ja muista mittaustuloksista. Valon spektri taas kertoo lähinnä kertoo valon laadusta, millaiselta tuntuu olla tilassa joka on valaistu kysiesellä valolla. Lisäksi se kertoo valon värintoistokyvystä.

 

led nauha 5500K
LED nauha 5500K valon spektri ja värintoisindeksi CRI

 

Lisätiedot LED nauhoistamme ja niiden muista teknisistä ominaisuuksita saat artikkelistamme LED nauhat.

Tiedot perustuvat tuotekortin luomisen tilanteeseen. Pienet muutokset mahdollisia johtuen mm. tuotteiden jatkuvasta kehityksestä.

LED valonauhalla on 2 vuoden takuu. Takuusta vastaa LED-nauhan maahantuoja Limic Oy

Oheistietoa luettavaksi

Lisätiedot

Paino 0,21 kg
Mitat 0,21 × 0,21 × 0,02 m
Värintoistoindeksi

>95

Leveys (mm)

10

Pituus (mm)

5000

Kotelointiluokka

IP20 (Avoin)

LED nauhan teho

24 W/m

Käyttöjännite (volttia)

24

Värilämpötila

5500

Valon käyttökohde

Yleiskäyttöinen

Saatat myös pitää...